Desigur, nici castroanele nu vor ramane goale. Trebui umplute cu mancare! Alimentatia pisicii difera de la animal la animal, asa ca daca n-ai mai avut pana acum o pisica, te sfatuiesc sa cumperi mai multe sortimente de hrana pe care sa i le oferi gradual. E important ca in primele saptamani sa socializati cat mai mult si sa observi daca hrana pe care i-o oferi ii face bine, pisica o mananca de placere sau doar pentru a nu muri de foame. Daca nu-i place hrana, schimba-o cu alta dar nu dintr-o data ci gradual. E foarte important ca bolul cu apa sa fie curat, lichidul schimbat zilnic si castronul sa fie spalat la fel de des. Pisicile sunt foarte pretentioase cand vine vorba de hrana, lucru pe care nu il putem spune despre caini sau chiar despre... oameni! Trebuie sa te joci cu pisica, acesta fiind unul dintre motivele care te-a convins ca ai nevoie de o felina in viata ta! "Bine, bine, ne jucam", vei spune "dar cu ce?". Multe pisici se multumesc cu un ghemotoc din hartie sau cu o pana. Jocul preferat al pisicii poate fi un fir de culoare roz, snur pe care l-a facut franjuri. Se pot gasi divrese jucarii pentru pisici: mingi zornaitoare, soareci realizati din lana, bete cu pene, jucarii cu microcip in forma de soricei si tot ceea ce iti poti imagina. Nu exista o pisica pentru careia sa nu-i gasesti o jucarie care s-o captiveze.La capitolul ingrijirea pisicii trebuie sa stii ca exista unele rase de pisici la care se recomanda pieptanarea zilnica a blanii. Un bun exemplu in acest caz e pisica persana. Prin urmare, trebuie sa cumperi si un pieptene. Desigur ca si pisicile cu par scurt merita pieptanat din cand in cand, deci este necesar sa avem un piaptan acasa. Unora le face placere acest rasfat, mai ales daca sunt invatate de mici cu ritualul pieptanarii saptamanale. Undeva, de preferinta intr-un loc ferit de ochii vizitatorilor, trebuie sa-i gasesti un loc unde pisica poate sa-si faca nevoile. Desigur, vorbim despre litiera, toaleta pentru pisici. Exista mai multe solutii din care poti alege : o tavita simpla cu nisip, o tava cu un cadru si o litiera performanta cu intrare si cu filtru. Aceasta din urma este cea mai buna solutie pentru ca nu se vede "produsul", mirosurile se propaga mai putin, iar pe de alta parte pisica nu va imprasti gunoiul in toata casa! Accesoriile care completeaza culcusul sunt lopatica pentru nisip si desigur, nisipul pentru pisici.
De asemenea, nisipurile sunt disponibile intr-o mare varietate de tipuri, atat din punctul de vedere al pretului cat si al calitatii. In totalitate, se poate spune despre ele - cu exceptia celor cristaline - ca cele mai bune sunt acelea care, dupa urinare, se aduna in ghemotoace. Cristalele de nisip absorb urina, un strat gros fiind folosit pentru perioade destul de lungi (pana la cateva saptamani) si trebuie sa cureti doar "treaba mare".In cele din urma, de indata ce ai adoptat o pisica sau ai cumparat-o, nu uita sa mergi la un doctor veterinar pentru intocmirea carnetului de sanatate, verificarea vaccinurilor obligatorii, a deparazitarilor facute si a starii generale de sanatate. sper ca ti-am fost de ajutor.
Frumos din partea ta sa ingrijesti un animal al nimanui pai ii poti lua mancare pentru pisici Whiskas ii poti da lapte cu paine nevoile are trebui sa o duci afara sa si le faca daca nu are un bol cu nisip.
NU o învăţa numai cu mâncare de pisici, deoarece o să se obişnuiească aşa şi mâncare normală nu o să mânânce. Pentru îngrijirea blănii, habar n-am la salon, sau ştiu eu. Cât despre ''nevoi'' obişnuieşte-o să-şi facă nevoile, într-o tavă cu nisip.
Pai mai intai du`te la un veterinar ca sa afli cand poti sa o vaccinezi(sa nu aiba boli, purici, capuse si sa nu iei si tu), daca are blana lunga iti trebuie o perie pentru pisica(sa fie numai a ei!), sa ii cumperi mancare de pisici(cauta pentru cam ce varsta are si daca are nevoie sa se ingrase sau sa ii creasca blana etc) si sa ai tot timpul si lapte. pisicilen u prea beau apa. si nu au nevoie de lapte special, dar le plac mai mult cel gras. cam atat stiu, cu dresatul...
Pai, intai trebuie sa aiba o ladita cu nisip mai spatioasa,apoi trebuie so obisnuiesti cu baile, apoi noaptea pune-i niste mancare de pisici ca sa manance cand ii e foame, ia-ti o perie moale si dai pe blana, si mangaio, si cel mai important nu uita sa-i dai apa. Funda plz
Pai, intai trebuie sa aiba o ladita cu nisip mai spatioasa, apoi trebuie so obisnuiesti cu baile, apoi noaptea pune-i niste mancare de pisici ca sa manance cand ii e foame, ia-ti o perie moale si dai pe blana, si mangaio, si cel mai important nu uita sa-i dai apa. Funda plz
Du o la veterinar sa i faca analizele de :
leucemie
sida
pancreatita(nu exista vaccin med...nimic)
in functie de asta iei o decizie;(
Mincare mai bine ii faci tu!
Perie, jucarii, prod antipureci Wc, nisip astea stii
Eu l am pierdut pe pisicutzul meu de 3 anisori(fip) si m am invatat minte sa mai i au pisicute de pe strada
În primul rând ar cam trebui să mergi cu ea la un specialist să vezi dacă este ok din punct de vedere medical.
Îngrijirea blănii depinde de rasă. Dacă e o pisică cu părul scurt nu necesită foarte multă îngrijire. E suficient un periaj pe săptămână. Dacă are blana mai lungă, ar cam fi cazul să te ocupi de ea mai des.
În legătură cu mâncarea, depinde de ce îi place. Poate să mănânce carne, poate să nu mănânce. Aici trebuie să încerci mai multe variante până o găseşti pe cea potrivită.
Cam atât am avut de spus. Sper să te ajute cu ceva. :*
Depinde si varsta pisicii. Dupa mine s-a luat o pisica intr-o seara si am luat-o. I-am luat o litiera(nu-i foarte scumpa, pana in 20 lei), un sampon antiparazitar, nisip special la 5kg( eu il iau cu 7.5 lei), o zgarda antipurici, o perie(iti trebuie cand incepe sa-i cada blana). De mancat eu ii iau conserve pentru pui(eu am pui) la 2 lei de la Penny si granule pentru pisici. Cand nu mai ai mancare de pisici da-i carne normala sau lapte. Si sa-i iei si niste pastilute pentru viermi(intreaba vanzatoarea cand trebuie sa i le dai). Inafara de mancarea si nisipul saptamanal nu te costa mai mult de un milion jumate. Noroc!
Nelutuborda întreabă: