| biwltyad a întrebat:

Am hotarat cu parintii, si imi voi lua la sfarsitul saptamanii PRIMUL MEU CAINE, da, un husky big grin
Ma bucur nespus, desi nu are pedigree ( nu am reusit sa gasesc un catel cu pedigree, si in general canisele nu au catei momentan, si nu vreau sa iau dupa ce intru in mijlocul anului scolar la scoala, sunt a 8-a si voi avea batai de cap cu un catel foarte micut in timpul examenelor sad ), dar am pus ochii pe o catelusa minunata. Maine seara imi va trimite persoana care o vinde mai multe poze cu ea si cu parintii acesteia. Are aproximativ 3 luni big grin

INTREBARI :
•Voi merge cu trenul ( probabil) pana la Alba. Din BRASOV... Un drum destul de lung, si nu stiu cum ma voi descurca 5-8 ore cu o mititica in tren... Sfaturi?

•Eu stau la apartament, dar am destul timp liber + un frate pentru zilele mai aglumerate. Nu locuiesc in mijlocul Brasovului unde e aglomeratie si masini si... PERICOL, ci intr-un loc mai linistit si langa camp, unde catelusul ar avea unde sa se joace in voie..Si nu numai acolo :cheer: Poate fi fericita in apartament? Aici la munte, temperaturile nu cresc foarte mult vara, deci nu cred ca ii va fi foarte cald, fata de cainii care traiesc in zone mai calduroase. Cu cateva ore de joaca afara, meniu echilibrat si apa proaspata, poate avea un trai bun?

•Ce hrana imi recomandati? E buna Royal Canin? Am auzit ca e scumpa, dar merita...Si atunci, cum banii nu cresc in copaci, si in zile mai negre, ce hrana bunicica, dar nu foarte scumpa mai este?

•Ce perii, sampon, accesorii, etc imi recomandati? Nu am de gand sa folosesc un furminator, am citit topicul happy

Desi nu am mai avut caini, eu pot sa zic ca am putina experienta, cat-de-cat ( aproape toate prietenele au, am petrecut mult timp ingrijind catei orfani pe camp, ori pur si simplu stat cu cateii :cheer: ). Stiu ca nu se compara cu a avea un caine in apartament, dar macar stiu "cu ce se mananca" =]]

•Si cu vaccinurile, in anunt scrie ca le are pe toate conform varstei, deci nu mai e nevoie de acea perioada "de carantina" necesara pentru imunitatea cainelui, nu?

Imi cer scuze pentru greselile gramaticale, daca exista.

1 răspuns:
| JohnnyBi a răspuns:

1. nu tii un caine in tren 8 ore. macar la 45 minute cainele trebuie sa ia o pauza. ori iei trenuri mai multe si imparti drumul in sectiuni mai mici.
2. nu are pedigree = nu e de rasa. adica nu e husky e metis. obisnuieste-te cu treaba asta. e o corcitura.
3. royal canin si belcando sunt super premium. coboara nivelul la premium simplu: bewi, josera. eu iau la caini de 3 ani bewi si sunt sanatosi tun. + pastile multivit+ calciu pana la 2 ani + lapte in crochete dimineata.
4. cainele se spala de maxim 2 ori pe an. altfel ii distrugi blana. nu transpira ca omul prin piele sa zici ca sebumul se reface. mai des de 1 baie la 4-5 luni si ii faci blana praf. orice sampon special pentru caine e bun. perii? o perie normala pentru blana medie. accesorii? ce naiba e fotomodel? zgarda si lesa.
5. pe carnetul de sanatate va avea o schita cu ce intepaturi trebuie facute si pe alea care le are deja. te duci cu carnetul la un veterinar sa iti programeze urmatorul vaccin.