eu la bunici, am 7 caini printre care un ciobanesc ciobanescului ii dau 6 paini pe zi... ii dumic painea in supa sau ceva acolo... mai am un caine de rasa mica, care mananca numai carne fiarta (daca nu mananca carne fiarta il doare burta si nu mai mananca) eu iti recomand sa nu ii dai nici prea mult, dar nici prea putin
Pai nu ii da mancare in prostie pentru ca daca ii dai din ce in ce mai mult se invata si cere SI MAI MULT incearca sa ii faci un regim de alimentatie mai regulat.si nu ii da mancare in prostie.Sau du-te la veterinar pentru un sfat de la un profesionist
De-a dreptul penibil!
cainele ar putea avea o problema. de sanatate si tu astepti sa-ti zicem
daca e sau nu cazul sa te duci la dr. vet.; penibil! si daca-ti vom spune sa nu te duci, ce-ai sa faci?!
hai sa trecem peste...
ne oferi niste simptome mai mult decat vagi, dar incepi prin a ne anunta ca ai gasit un nume cainelui; care e legatura? ce importanta are! penibil! nu pomenesti nimic despre rasa, varsta, sexul si greutatea cainelui si vrei sa ne dam cu parerea...
Totul este pe-ni-bil!
Daca esti 100% sigura ca e ceva neinregula cu el, dul la medicul veterinar, nu ai nimic de pierdut.Cred ca asa este el, pofticios, dar oricum, dul la veterinar ca sa fi sigur! Sanatate multa!
Nu inteleg de ce sunt persoane care ii ironizeaza pe altii, la urma urmei nu pentru asta a fost construit acest site daca nu va convine cum a fost formulata intrebarea, mai bine cautti alta intrebare, aici fiecare incearca sa ajute cum poate, daca nu poate...asta este. Daca cineva vrea mai multe detalii, mai bine le cere decat sa ironizeze, poate nu toata lumea se exprima corect sau formuleaza corect o intrebare.
Sfatul meu este sa nu dai cainelui mancare de cate ori iti cere, ei au obiceiul de a cersi dar daca le dai in nestire se pot alege cu tot felul de probleme: obezitate, diabet, etc. De obicei pe ambalajul mancarii este specificat cam cat trebuie sa ii dai, in functie de talia cainelui, daca te iei dupa aceste indicatii, ar trebui sa fie ok. Un caine ar trebui sa manance o data, maxim de doua ori pe zi pentru a fi sanatos si sa respecti gramajul indicat pe ambalajul mancarii. Cunosc persoane care au 2 yorkshire si au spus ca sunt foarte pofticiosi, ar manca intruna dar nu e nimica in neregula cu ei, sunt sanatosi. Pentru linistea ta, incearca sa intrebi un veterinar. Ca sa nu mai cerseasca mancare, incerca sa ii gasesti activitati, umple-i cumva timpul liber, scoate-l la plimbare sau cumpara-i diverse snack-uri pe care poti sa i le dai ca recompensa (in cantitai mici). Nu e bine sa ii dai cat iti cere el si nici ce iti cere. Daca ar pofti la ciocolata, i-ai da? Cu toate ca e otravitoare pentru ei?
Maryaela, depinde de rasa cainelui. E stiut faptul ca anumite rase sunt "lacome". Golden Retriever, Labrador, Ciobanesc German, sunt doar cateva exemple.
De aceea acesti caini pot avea probleme de sanatate din cauza lacomiei lor (li se intoarce stomacul si pot muri daca nu sunt ingrijiti de veterinar).
Cu cat e cainele mai mare, cu atat mananca mai mult.
Uite ce poti face: daca are deja 1 an, obisnuieste-l cu o masa pe zi. Ii pui castronul cu mancare in fiecare seara. Dupa 20 de minute, daca nu a mancat, il iei si ii lasi un castron cu apa. A doua zi, la aceeasi ora ii pui castronul cu mancare. Nu mananca, il iei. Si tot asa. Se invata rapid. E spre binele lor intrucat cainii mari sunt, cum spuneam mai sus, foarte lacomi si nu e bine pentru ei.
Uite un ghid de hranire a cainelui, eu cred ca-ti va fi mai mult decat folositor: http://www.animalutul.ro/......nele/1073/
De asemenea, incearca sa-l inveti inca de pe acum cu niste limite.
Spor!
Hm...
Poţi să te duci la medicul veterinar sau să încerci să îi schimbi alimentaţia zilnică. După părerea mea, câtă mâncare îi vei da, atâta va mânca.
Prima variantă ar fi să îi reduci numărul meselor zilnice. Deci dacă are între două şi şase luni, îi poţi da 2, 3 mese / zi. Dacă are peste şase luni, două mese / zi sunt suficiente.
A doua variantă ar fi să renunţi la mâncarea industrială [ din magazine ] şi să îi dai mâncare gătită în casă. Uite ce are voie să mânânce : orez, morcovi, ceapă, ardei, carne de vită, carne de pasăre, de peşte, dar fără oase. Îţi recomand osul lung de vită { crud şi fără capete } deoarece este bun pentru curăţat dinţii.
Cam atât îţi pot spune...
Oricum, succes!
anonim_4396 întreabă: