Doar lapte amestecat cu galbenus, nu simplu, ca dupa ce ca e deshidratat, mai face si diaree si viermisori.
Laptele din biberon il poate pune pe picioare, doar sa bea. Incearca sa-i dai din 4-5 ore in 4-5 ore ziua,iar noaptea incearca sa-i dai cat mai tarziu. Ca,cantitate ii dai cat mananca,daca mananca putin dai mai des,incearca-l si dupa o ora-doua.
Daca nu poti sa mergi cu el la veterinar,mergi la o farmacie veterinara sau chiar la veterinar fara pisic si cere-i pastile pentru deparazitarea interna,ca poate are si viermisori si aia ii slabesc rau si nu-i lasa sa manance si sa puna pe ei. Tot de acolo poti sa intrebi de vitamine pentru ai da,daca nu mergi cu el medic,macar mergi tu si-ti da tie sfaturi si medicamente.
Nu e anormal deloc sa duci puiul la veterinar,la varsta asta mergeai la primul sau al doilea vaccin, deci...
Si animalele au suflet la fel ca oamenii, dar mama ta e pe langa total, chiar ma lasa rece comportamentul ei.
Fa tot posibilul sa-l salvezi! E pacat de el sa moara, ca moare cu zile.
Poi e adevarat ca mama mea nu iubeste animalele asa de mult, dar ii place sa le vada, sa le mangaie (pisicile). Dar ea este foarte ordonata, si pisicile mele cam... murdaresc totul si nu prea ii plece chestia asta de asta e cam nervoasa pe ele.O sa incerc sa ii dau si deparazitare interna, dar iti poate da numai tablete oare? Ca asa puiul nu stiu daca o sa poata sa le manance, ca gura lui e mai mica decat o tableta. Oare nu poate sa-mi dea ceva lichid? Apropo azi dimineata a inceput sa se joace putin cu fratii lui, a stat la soare si a baut putin lapte de la mama lui. Sper sa-si revina.
Galbenusul crud se bate foarte bine(sa nu ramana intreg) cu laptele si se pune in biberon cat poate sa bea el, adica daca nu a mancat tot se arunca fiindca laptele nu tine mult amestecat asa.Parca ai zis ca ai luat biberon special? Era bine unul de copii fiindca ala de pisici,intr-adevar,s-ar putea sa aiba gaura mica,facuta special pentru laptele special pentru pui de pisica(nu de vaca). In fine,te descurci tu ca esti mare,daca e batut bine trebuie sa curga.
Pentru deparazitarea interna exista si lichid,dar si pastila. Nu stiu cum e la pisici,dar la caini da lichid. Trebuie inainte sa cantaresti pisicul si ii spui greutatea,iar medicul iti da cat trebuie. Daca era pastila, stai linistita, ca nu o rodea pisica fiindca nu e buna la gust, trebuie sa o bagi pe gat tu.
Mergi si fa-i macar deparazitarea, ca de vaccinat nu prea cred...
Am facut cam tot ce ai spus.Azi urma sa-i cumpar la pisoi deparazitarea, dar din pacate n-a mai rezistat. A murit. Se pare ca avea si boala aia cu tremuratul, gera si nu mai stiu cum. Cel putin asa presupunem. Oricum multumesc de sfaturi, poate-mi ajuta pe viitor.
Ane758 întreabă: