| Almena5 a întrebat:

Am nevoie de ajutor. Deci până seara trecută hamsterii mei (fată și băiat) se înțelegeau bine. Ieri la 4 dimineața m-au trezit chiţăielile hamsteriţei și am văzut că hamsterul 'o atacă' într-un fel. Apoi i-am despărţit și am observat că aia mică are o rană în zona pieptului. Am avut grijă de ea, e bine și e în afara oricărui factor de stres însă vreau să vă întreb dacă știţi cam ce ar fi putut să se întâmple. De ce a reacționat el așa, dintr-o dată?

Răspuns Câştigător
| Leonard_Luca_2002 a răspuns:

Eu am avut doi hamsteri (mascul si femela) si i-am tinut impreuna dar nu s-au batut!

9 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Da, stiu foarte bine ce s-a intamplat, hamsterii pusi impreuna se ataca, se omoara si se mananca reciproc. Nu stiu ce vrei sa zici cu ''asa, dintr-o data'', e un animal, nu un om. Cand i-a venit bine, a atacat-o. Pune-i impreuna doar pentru sex, sub supraveghere.

| Almena5 explică (pentru minrest):

Prin 'dintr-o dată' mă refer la faptul că 3 luni de zile de când îi am nu au făcut așa deci nu mi s-a părut în regulă.

| minrest a răspuns (pentru Almena5):

Da, se pot si tolera, nu zic. Dar oricand se pot ataca. Uita-te si tu. Un australian avea un varan de Komodo ca pet. Varanul se plimba liber prin vila, omul il hranea, nu avea nici o treaba. Dar dupa sapte ani varanul l-a atacat si l-a omorat. Varanul s-a comportat conform naturii lui, desi fiind in conditii de captivitate nu s-a grabit, iar relatia dintre ei era doar in mintea omului.

| Almena5 explică (pentru minrest):

Eu doar am vrut să știu de ce i-a sfâșiat gâtu' după atâta timp cât nu s-a întâmplat nimic. În afară de asta, când i-am luat nu erau singuri în cușcă, la magazin. Mai erau încă 3 pe lângă ai mei.

| ALGator a răspuns:

Pentru ca nu sunt "baiat și fetiță" ci "mascul și femelă".
Animalele in captivitate sunt derutate.
Cum scrie cineva, separă-i.

| Almena5 explică (pentru ALGator):

I-am separat de ieri de la 4 dimineața.

| ALGator a răspuns:

Hamsterii au instinctul sa lupte pe viață și moarte pentru teritoriu, inclusiv cu cei apropiați.
Cel care i-a vindut trebuia să spună că trebuie ținuti separat.

| Almena5 explică (pentru ALGator):

Ei stăteau împreună când i-am luat, îi am de 3 luni și nu mi au făcut așa până acum.

| amyleemuffly03 a răspuns:

A atacato pentru ca nu ia dato laughing)))