Buna.am citit si eu articolul.nu o sa intelege mare lucru de acolo. pentru a pune o closca trebuie sa astepti ca o gaina sa stea in cuib cel putin 2 zile pentru a fi sigur ca este closca, dandu-se jos doar pentru apa si mancare. noaptea te duci si ii pui oualele sub ea (closca trebuie separata de celelalte gaini timp de 3 saptamani pana va scoate puii ), de obicei se pun intre 19-21 de oaua depinde de marimea gaini, dar daca pui o curca poti sa ii pui cu 3 -4 oua mai mult, desi o sa ai o mare bataie de cap cand vor iesi pui deoarece o sa se agite si o sa ii calce. Trebuie sa o scoti o data pe zi (de preferat pe la 12 ) pentru a manca si a bea apa, nu o lasa mai mult de 10 minute altfel o sa se raceasca oualele.cam asta ar fi tot daca vrei sa pui neaparat oualele la closca dar eu iti recomand incubatorul este mult mai profitabil deorece scoate mai muti pui si nu o sa patesti sa iti omoare vre unul.
DA! Mersi da mie nu-mi pica closca si de aceea vroiam sa stiu daca functioneaza!
Articolul ala e o intreaga enciclopedie.astepti sa pice o closca, adica sa observi ca o gaina nu se mai ridica de pe cuib, ii pui oua sub ea, o hranesti de 2 ori pe zi si in 3 sapt ai puisori. daca nu pica niciuna, intreaba prin vecini si imprumuta una.e vremea lor.
Asteapta sa cada una closca.sau daca ai curca si mai bine, scoti mai multi pui.
Oricum, poti sa ai de rezerva si un incubator bun de la www.electrounivers.az.ro
in cazul in care closca renunta pui ouale in incubator.
Deniissel întreabă: