Mai copile vrei sa-ti vinzi labradorul ca sa-ti iei bichon? tu te joci cu sentimentele bietilor caini.dai un caine pentru o pisica de bichon.nu-ti mai lua caine deloc.nu mai chinui bietele animale.
Un caine e un suflet NU va mai jucati cu sufletele lor. de ce daca nu-ti covine labradorul vrei alt caine crezi ca nu are tot acelasi suflet?
daca parintilor tai nu le comvenea ca esti brunet? si vroiau un copil blond?
CUM TE SIMTEAI?
Aspect și Dimensiuni
Este un câine de talie mică având dimensiunile între 22 cm și 29 cm și poate cântării între 3 la 6 kg. Pot fi întâlniți în mai multe culori, de la negru, alb ciocolatiu și argintiu până la toate combinațiile dintre aceste culori. Ceea ce îi face unici pe acești câini este blana la fel ca mătasea, care poate fi moale sârmoasă sau ondulată oferindu-i protecție împotriva soarelui dur al țării native. Sunt câini foarte jucăuși, iar salturile pe care le realizează rezultă din faptul că au picioarele din față mai scurte decât cele din spate ceea ce face parte din farmecul său. La fel și coada care este răsucită pe spate și foarte stufoasă.
Mediul
Havanezul este un câine perfect pentru interior, are un program zilnic moderat de mișcare, dar se poate adapta la aproape toate mediile. În cazul în care se fac plimbări lungi prin parcuri, păduri trebuie luat în considerare faptul că blana lor este ideală pentru ridicarea frunzelor ceea ce înseamă că trebuie periați. Este un câine devotat și iubitor care face orice pentru a sta în preajma stăpânului. Este o rasă activă și nu îi place să fie lăsat singur și dorește tot timpul să fie în centrul atenției. Ceea ce este frumos la această rasă este faptul că pot fi dresați în casă, dar preferă un antrenament blând. Sunt câini care pot fi dresați în amănunt, dar pot fi folosiți și la supravegherea păsărilor de curte
Îngrijirea
Un havanez trebuie periat de cel puțin două ori pe săptămână. Blana trebuie periată regulat pentru prevenirea nodurilor și a încâlcirii. În cazul în care este scos în zăpadă se vor prinde bucățile de gheață de pe labe și trebuie clatit cu puțină apă caldă. Când sunt spălați trebuie uscați și periați pentru a nu le rămâne blana înnodată. La uscare trebuie folosită o temperatură medie deoarece temperatura mare le poate deteriora pielea.[2] Părul care crește pe partea de jos a picioarelor dintre ghearele de la labe, trebuie tuns pentru a permite tracțiunea pe podele umede. Unii pot avea blănița murdară sub ochi datorită lacrimilor. Acest lucru poate fi din cauza alimentației, pot fi alergici la un aliment. Excesul de lăcrimare poate fi din cauza părului care intră în ochi. Este indicat ca părul de sub ochi să fie tăiat, nu ras. Havanezul nu este un câine gălăgios, dar va alerta proprietarii săi dacă se apropie străini. Unii au probleme de atașament puternic, fenomen cunoscut sub numele de "câine arici", fiind urmăritorii membrilor casei peste tot, chiar și în baie
Sănătatea
Havanezul este o rasă sănătoasă în ansamblu, cu relativ puține probleme grave de sănătate.
Boli întâlnite:[1]
Anomalii oculare – 92, 9% Normal
Bolile care se întâlnesc, în primul rând cataracta, dar de asemenea cazuri rare de colobom al nervului optic, atrofia retinei, displazia retiniană și luxația, subluxația lentilei. Diagnostic: havanezul trebuie sa primească până la vârsta de 7 ani, în fiecare an, un control la ochi.
Surditate Congenitală – 99, 6% Normal
Surditatea congenitală la câini poate fi achiziționată sau moștenită. Factori externi care pot provoacă această boală sunt: infecții intrauterine, medicamente ototoxice cum ar fi gentamicina, tulburări hepatice sau alte expuneri toxice, înainte sau imediat după naștere. Surditatea moștenită poate fi cauzată de un defect genetic care este autozomal dominantă, recesivă, legături sexuale sau pot implica mai multe gene. În cadrul rasei Havanezilor au existat rapoarte de surditate unilaterală și mai puțin frecvent de surditate bilaterală. Diagnostic: verificarea periodică a urechilor și toaletate regulat.
Luxuația rotulei - 97, 1% Normal
Poate să apără de la vârsta de 1 an. Rotula poate sări de la loc fie într-o poziție medială sau laterală.
Cardiace - 99, 0% Normal
Poate să apară de la vârsta de 1 an având ca definiție deformarea inimii sau a vaselor mari de sânge.
Displazia de șold - 89, 3% Normal
Acest lucru este datorat dezvoltării defectuase sau anormale la nivelul șoldului și este o boală genetică care cauzează laxitatea de șold în comun, care la rândul ei, poate duce la diferite grade de artrită numită, de asemenea, boala degeneratică a articulașiilor, artroză, osteoartroză. Poate să fie identificată de la vârsta de 2 ani prin radiografii.
Durata medie de viață a Bichonului Havanez este cuprinsă între 13 și 15 ani
Dresaj Este un caine sensibil la intonatia vocii, care doreste sa-si multumeasca stapanul si pricepe cu usurinta ce i se cere. De aceea, dresajul nu ridica probleme. Trebuie invatat de mic cat si cand sa latre. Unii din acesti caini sunt folositi pentru spectacolele de circ.
pastru009 întreabă: