| Bronson1 a întrebat:

Am niste pisici tinute afara, pe langa casa, care s-ar putea sa aiba raie (au pete in care le lipseste blana).

In cazul in care ar fi vorba despre raie, cum le pot trata acasa?

Nici vorba de veterinar, deci doar recomandari diy.

Răspuns Câştigător
| Sophieka a răspuns:

Deci trebuie sa iti comanzi de pe net sau sa mergi la un cabinet veterinar pentru a le cumpara solutiile necesare si le tratezi acasa.

Poftim:
1)https://farmacia-veterinara.ro/......abs-237ml/

2) https://farmacia-veterinara.ro/neostomosan-5ml/

3)https://farmacia-veterinara.ro/ectocid-herba-sampon-antiparazitar-200-ml/

Daca au si raie auriculara (in urechi) : https://farmacia-veterinara.ro/otostatic-75-ml/

Vitamine pentru a le intarii sistemul imunitar:
https://farmacia-veterinara.ro/canvit-nutrimin-for-cats-150g/
(se piseaza vitaminele in mancarica lor, odata sau de doua ori pe zi).

11 răspunsuri:
| RaduRobertRO a răspuns:

Raia sarcoptica e cea mai des intalnita la pisici. Poti recunoaste relativ usor infestatia cu raie dupa zona corpului animalutului pe care se dezvolta simpomatologia (cruste, blana cazuta, prurit). Scabia (raia) apare in special in zone specifice – cum ar fi articulatiile membrelor, coada si zona ochilor – sau se poate generaliza pe tot corpul.

Medicul veterinar poate recomanda mai multe tipuri de tratamente impotriva raiei, de la unguente care se aplica direct pe zonele afectate si pana la samponul special cu care trebuie spalate animalele in mod constant. Tratamentul continuu este necesar pentru a putea elimina toti acarienii, iar majoritatea tratamentelor nu au efect impotriva oualor pe care acestia le depun, ci actioneaza doar impotriva acarienilor vii. Este posibil ca animalutul tau sa aiba nevoie de mai multe tipuri de tratamente deoarece acarienii au inceput sa fie rezistenti la acestea. In functie de starea in care se afla animalul, medicul va propune cate bai pe saptamana are nevoie acesta si daca are nevoie si de un tratament medicamentos. De asemenea, daca se identifica infectii cutanate provocate de scarpitanul exagerat, medicul va prescrie inclusiv tratament cu antibiotice.

Din pacate, animalutul tau de comapnie nu poate fi tratat acasa de raie. Substantele, chiar daca sunt prescrise de medic si pot fi administrate acasa, pot provoca iritatii atat patrupedului cat si tie daca sunt folosite necorespunzator. Este bine sa respecti intru totul indicatiile medicului ba chiar sa faci mai multe drumuri la cabinetul veterinar pana cand boala va trece. Acasa si doar la recomandarea directa a medicului ii vei putea aplica blanosului tau doar diverse uleiuri (de masline, de eucalipt) pentru calmarea mancarimilor si pentru refacerea blanitei.

| Bronson1 explică (pentru Sophieka):

Excelent, mersi de raspuns!

| Bronson1 explică (pentru RaduRobertRO):

Am precizat clar, fara veterinar.
Am gasit si eu aceste informatii pe net cu o simpla cautare Google. Spun asta, ca pe viitor sa fii putin mai atent la raspunsurile pe care le dai, pentru a nu iti pierde timpul sa scrii degeaba, dar apreciez oricum raspunsul tau.

Nu este niciun veterinar in satul in care am cabana, si nu imi permit sa platesc deplasari de la 50km si altele pentru niste pisici semi-domestice pe care le hranesc pe langa casa.

Mai sunt cativa veterinari la satele mai mari, dar nu se ocupa de pisici, doar de vaci si cai, m-am interesat; deci de obicei cand omul precizeaza de la inceput ca nu poate cu vet, nu are rost sa insisti in acea directie, ca are el motivele lui pentru care a spus asta. Pana la urma poti trata majoritatea bolilor acasa, atat pentru oameni cat si pentru animale, iar acesta este un lucru bine de tinut minte.

| Sophieka a răspuns (pentru Bronson1):

Cu drag!
Iti recomand sa le achizitionezi pe toate din lista pe care ti-am facut-o.
Samponul il vei folosii luna viitoare pentru imbaierea lor.
Primele 2 solutii de raie le folosesti pe pisici timp de 10-14 zile, dupa starea lor.
Solutia pentru urechi o folosesti pentru 5-7 zile. Va trebuii sa le cureti urechiutele cu vata in fiecare dimineata inainte de prima administrare. Solutia o administrezi de 2 ori pe zi. Dimineata si seara.

Vitaminele 2 saptamani apoi poti face putina pauza si iarasi le dai 2 saptamani. Pastilele le pisezi la ele in mancarica sau daca poti, le dai pe gat. Daca pisicii sunt micuti, le dai cate o jumatate de pastila la fiecare.

Daca vrei si deparazitante externe bune, iti recomand Frontline sau Bravecto:
https://farmacia-veterinara.ro/frontline-spot-on-cat-x-3-pipete/
Acestea sunt 3 pipete le poti folosii pe 3 pisici.
Si interne (pentru viermisori) :
https://farmacia-veterinara.ro/milbemax-4-10-mg-kitten-2-kg-x-2-tbl/

| Sophieka a răspuns:

Buna!

Ai reusit sa comanzi produsele? Ce mai fac pisicutele, sunt mai bine?

| Bronson1 explică (pentru Sophieka):

Salut! Pisicutele sunt bine. Din fericire nu au fost raie; acele pete in care le lipsea parul au aparut din cauza ca s-au prins niste scaieti in blana, si au creat un ghemotoc de blana ce le-a desprins blanita pe alocuri. Nu am mai avut pisici cu blana lunga, deci nu m-am mai confruntat cu astfel de probleme. E vorba de cei 2 roscatei din poza de mai jos.

https://imgur.com/a/zvAzLdM

| Sophieka a răspuns (pentru Bronson1):

Ce veste frumoasa! Ma bucur!

Cat sunt de superbi! Imi imaginam niste pisici precum cele de la blocuri... Nu ca ele nu ar fi minunate, dar sunt chiar frumoase leutii tai! Sa fie sanatosi si viata lunga si frumoasa impreuna ♥

Oricum, sa le faci deparazitare interna si externa.
Si pe langa deparazitarea externa cu picaturi, merge foarte bine aceasta zgarda...Si are efect un an bun :
https://www.zoohobby.ro/......-8-kg.html

| Bronson1 explică (pentru Sophieka):

Iti multumesc!
Deparazitare le-am tot facut, am niste picaturi care se pun intre spate si cap, impotriva capuselor si parazitilor externi, si niste pastile pe care le dau de 2 ori pe an, cand vine un prieten in vizita care-si poate baga degetele sa le dea pe gat pastila. In mancare am tot incercat sa le-o amestec, dar o ignora complet, oricat de infometate ar fi.

In total am 11 pisicute, dintre care doar 3 sunt mai blanosi. Sunt a 3-a generatie, din 2 pisici de la tomberonul satului, salvate de sub rotile unui camion. Eram in trecere, iar una din cele 2 pisici a fugit sub un camion ce nu circula cu viteza mare. I-am facut semn soferului care a oprit la timp, am luat pisicile si le-am dus acasa. De atunci ma asteapta la usa in fiecare dimineata.

| Sophieka a răspuns (pentru Bronson1):

Cat de minunat! Ma bucur sa citesc / aud lucruri frumoase!

Animalutele iti sunt recunoscatoare si stiu ca le iubesti! ♥

| Sophieka a răspuns (pentru Bronson1):

Esti un suflet de valoare ♥! Viata frumoasa alaturi de ele!

| Bronson1 explică (pentru Sophieka):

Iti multumesc. Intotdeauna mi-au placut animalele, pentru ca sunt sincere.