| BelleDy a întrebat:

Am o broscuta testoasa care are ochii acoperiti cu ceva si umflati. Nu cred ca vede. Nu a mai mancat de 5 luni si inca mai traieste. Ce sa ii fac?

6 răspunsuri:
| sammyr a răspuns:

Du-te cu ea la veterinar va stii ce sa ii faca

Răspuns utilizator avertizat
| AleXXCiho a răspuns:

Scurgerile oculare intalnite uneori sunt determinate de prezenta unui corp strain la nivelul ochiului sau eventual de o infectie. In acest caz, se va curata cu grija ochiul si se va aplica o solutie cu antibiotice.

Umflarea pleoapelor si conjunctivita intalnite la testoase sunt determinate in principal de carenta in vitamina A. Se pot distinge mai multe stadii si anume: simpla tumefierea a ploapelor, ploape lipite de un lichid muco-purulent etc.

Tratamentul consta in aplicarea unor unguente in care sunt inglobate vitamina A si administrarea unor ratii bogate in vitamina A. De asemenea, de 2 ori pe saptamana, se pot administra injectii cu vitamina A. Administrarea acestei vitamine nu trebuie sa fie excesiva, caci hipervitaminoza este si ea periculoasa, asa dupa cum a-a aratat in acest capitol.deci pe scurt du-te la veterinar

| Nostradamuss a răspuns:

O faci supa

| Larisa211 a răspuns:

Un mic SECRET...
Si eu am avut una dar i-a trecut. Stii ce?
HIBERNEAZA, deci ai face bine sa nu o trezesti prea curand si sa o tii la caldura.
Sper sa-ti fi fost de folos.
BYE!

| klau95 a răspuns:

Du-te la veterinar cu ia ..sa-ti zica ce are cu adevart. e posibil infectia acea care o orbeste si e pacat de i-a sau hiberneaza...nu stiu ce sa zic. Data viitoare nu mai cauta pe TPU ca useri doar iti da sfaturi nu o va vindeca pe testoasa, Du-te imediat la Veterinar.