Dacă vrei o zgardă bună, antiparazitară, atunci alege FORESTO cu actiune prelungita, pana la 7-8 luni, nu orice zgardă ieftină din comerț. Dacă optezi pentru acest tip, recomand să o cumperi online (aprox. 130-140 lei), fiindcă ieși mai ieftin decât dacă o cumperi din cabinetele/farmaciile veterinare (170-180 lei).
Tot un antiparazitar extern e si FRONTLINE (picături la ceafă, cu actiune până la 1 lună (nu mai mult). E bun! Tot la fel e FYPRYST. Sunt sute de produse antiparazitare
PARAKILL e cel mai ieftin și e foarte bun (produs românesc). O sticluță are 100 de picături, care se pun la ceafa animalului. Câte o picătură la fiecare 1 kg (citesti inainte prospectul produsului)
Ex. Daca catelul are 5 kilograme, îi vei aplica la ceafă 5 picături,
- daca are 6 kilograme - 6 picături
- daca are 10 kilograme -10 picături
- daca are 20 kg kilograme - 20 de picături
Se aplică direct pe piele, nu deasupra părului, pe urmă masezi ușor locul, zona cefei. Daca se confruntă cu f multe căpușe, dublezi doza (dar niciodată să nu o triplezi, mai bine repeți actiunea după doua săptamani).
O solutie ar fi si ADVANTIX, insa eu nu o recomand, desi i s-a facut mare tam-tam la TV. Actioneaza doar 15 zile, nicidecum 30 de zile cum zice in reclama produsului și plătești pentru ea o grămadă de bani. Era să-mi pierd cățelul din cauza acestui produs prost, de slabă calitate, mcare NU si-a facut datoria, după 14 zile de la aplicare. A făcut babesioză de la o căpușă infectată, desi avea la gât Advantix, aplicat chiar de veterinar.
Mai sunt si pastile (antiparazitar intern, care actioneaza impotriva capuselor), a nu se confunda cu celalalt antiparazitar intern impotriva parazitilor/viermilor intestinali (si acesta e recomandat, o dată la 3-6 luni, cel puțin).
Șampoanele antiparazitare nu prea sunt de folos, unui caine care traieste in libertate, expus mereu la pericolul căpușelor. Sunt recomandate doar dacă vrei să-i faci o baie, ca să se simtă bine.
Daca ii cade părul, poate că și-l schimbă, deci e ceva normal.
Dar daca ai observat că rămâne fără păr (chel) pe anumite porțiuni ale corpului, atunci ori are o alergie (veterinarul iti poate spune, daca vede, eventual, o să-ți dea o cremă cu care să-l ungi, de ex. Veteusan (solutie antimicotică), ori s-a scărpinat puternic, din cauza puricilor, care-l "masacrau" de viu.
Acum, vezi ce alegi. Opțiuni sunt foarte multe...
Fă-i carnet de sănătate, respectă cerințele scrise în el, și câinele tău se va bucura de sănătate. Responsabilitatea creșterii unui animal nu este mai mică decât creșterea unui copil.
Buna seara! Singurul mod in care puteti sa ajutati animalul este sa va duceti cu el la un cabinet/clinica veterinara si sa il consulte un specialist in domeniu. Faptul ca cereti pareri in mediul online nu denota decat ca doriti sa aplicati metode ieftine care nu ajuta in niciun fel pet-ul. Lasati TPU si google si mergeti la medicul veterinar cant aveti probleme cu animalul