Si cineva din familia mea are bichon havanez!
Stai calma, e ceva normal!
totusi :
- Nu lăsa părul să intre în ochii câinelui deoarece zgârieturile de pe suprafaţa corneei (membrana transparentă de la suprafaţa ochiului) pot fi produse în urma contactului cu firele de par.
Uite cateva informatii :
* Petele produse de lacrimi sunt o problemă des întâlnită la anumite rase de câini (ex. Pudel şi Cocker Spaniel) şi pot deveni inestetice dacă nu sunt tratate. Lacrimile sunt antibacteriene însemnând că acestea omoară bacteriile care pot cauza infecţii ale ochilor. În mod normal, lacrimile se preling pe suprafaţa ochiului şi se scurg rapid prin canalul lacrimal. Această colorare la colţurile ochilor este cauzată de lacrimile normale care se raspandesc şi rămân pe blana din jurul ochilor. Pentru rasele care tind să aibă pete produse de lacrimi sau de salivă, puteţi curăţa blana afectată cel puţin o dată pe săptămână cu un produs special de curăţare a petelor cauzate de lacrimi.
Bafta, bichonii sunt foarte atasati de stapanii lor, dupa parerea mea unii dintre cei mai frumosi caini!
Funda ?
Cel mai bine ar fi sa o duci la un medic veterinar. O sa iti spuna el ce sa ii faci
Buna. Nu te mai speria, este ceva normal la caini, ca si la oameni!? Mor de oamenii care se impacienteaza imediat. I-ai parul din ochi si in fiecare zi curat-o. Repet, este ceva normal, ca si la oameni!
Nu ma impacientez, doar am intrebat.