Poi poti sa o dai si la 1 ani si la 2 si la 5 la cati vrei tu. DAca o dai mai devreme poti sa dai puii si o sa o dai sa mai faca catei si cand va fi mai batrana si atunci iti pastrezi unulEu asa am facut cu catelusa meah
De pinde de catea. Cainii de talie mica se d-au dupa varsta de 1 an jumate iar la cainii de talie medie/mare dupa varsta de 2 ani. Cateaua e apta pentru imperechere pana la varsta de 5-6 ani. Eu asi zice ori sa o sterilizezi acum (daca nu opresti catei) ori sa o imperechezi acum si dupa ce nu mai alapteaza sa o sterilizezi :-p.
P.S 1 : Dupa varsta de 5-6 ani trebuie neaparat sterilizata.
P.S 2 : Nu mai asculta pe vecina ta :-p
P.S 3 : Ciclu la catele dureaza aproximativ 21 de zile.
P.S 4 : Monta se face intre zilele 9 si 11.
P.S 5 : Imi d-ai fundita?
Poti sa o dai si la prima data cand intra in calduri ( 6 luni ) dar recomandat e la a doua. cand face un an
Eu am o catea care a facut puii pe la 9 luni(acum serios fara misto).Eu zic sa o dai de la 1 an pentru ca este mai tanara asa ca isi poate proteja puii mai bine, nu are riscuri mari de a lua boli si cu cat o dai mai tanara cu atat o sa se priceapa mai bine pe la batranete.Un mik proverb spune:ce inveti la tinerete aia stii la batranete"si poate sa fie valabil pentru orice si oricine
Poi ar fi bine sa o dai de la 2 ani.Trebuie sa o dai din timp sa poata face pui.Ca poate sa faca puii inainte de 5 ani.
2 ani e f bine pentru pui. Nu te lua dupa vecina, ca daca doamne fereste pateste ceva cainele, poate pati si inainte de 5 ani si pe urma nu ai "'úrmasi''. Oricum, cainii nu traiesc doar 5 ani deci poti foarte bine sa o dai la imperecheat cat mai curand posibil (dar dupa varsta de un an, 1 an jum.). Si chiar daca ar pati ceva, un pui de trei ani nu e prea batran...
Sper ca am ajutat! Bye