| IloveGnR a întrebat:

Am o catelusa si cand creste vreau so dau sa faca pui.Ma gandeam so dau la vreo 2 ani(imd dupa ce poate). Da o vecina care are si ea catel mi-a zis so dau pe la vreo 5 ani ca daca pateste ceva sa fie puiu mai tanar.Cum credeti ca ii mai bine?

Răspuns Câştigător
| RoXxy a răspuns:

Poi poti sa o dai si la 1 ani si la 2 si la 5 la cati vrei tu. DAca o dai mai devreme poti sa dai puii si o sa o dai sa mai faca catei si cand va fi mai batrana si atunci iti pastrezi unulwinkingEu asa am facut cu catelusa meah

5 răspunsuri:
| LoveNiki a răspuns:

De pinde de catea. Cainii de talie mica se d-au dupa varsta de 1 an jumate iar la cainii de talie medie/mare dupa varsta de 2 ani. Cateaua e apta pentru imperechere pana la varsta de 5-6 ani. Eu asi zice ori sa o sterilizezi acum (daca nu opresti catei) ori sa o imperechezi acum si dupa ce nu mai alapteaza sa o sterilizezi :-p.

P.S 1 : Dupa varsta de 5-6 ani trebuie neaparat sterilizata.
P.S 2 : Nu mai asculta pe vecina ta :-p
P.S 3 : Ciclu la catele dureaza aproximativ 21 de zile.
P.S 4 : Monta se face intre zilele 9 si 11winking.
P.S 5 : Imi d-ai fundita?

| Lovelyx3Friendly a răspuns:

Poti sa o dai si la prima data cand intra in calduri ( 6 luni ) dar recomandat e la a doua. cand face un an

| LULUTZAwhitYOU a răspuns:

Eu am o catea care a facut puii pe la 9 luni(acum serios fara misto).Eu zic sa o dai de la 1 an pentru ca este mai tanara asa ca isi poate proteja puii mai bine, nu are riscuri mari de a lua boli si cu cat o dai mai tanara cu atat o sa se priceapa mai bine pe la batranete.Un mik proverb spune:ce inveti la tinerete aia stii la batranete"si poate sa fie valabil pentru orice si oricine

| alex890 a răspuns:

Poi ar fi bine sa o dai de la 2 ani.Trebuie sa o dai din timp sa poata face pui.Ca poate sa faca puii inainte de 5 ani.

| Nella0614 a răspuns:

2 ani e f bine pentru pui. Nu te lua dupa vecina, ca daca doamne fereste pateste ceva cainele, poate pati si inainte de 5 ani si pe urma nu ai "'úrmasi''. Oricum, cainii nu traiesc doar 5 ani deci poti foarte bine sa o dai la imperecheat cat mai curand posibil (dar dupa varsta de un an, 1 an jum.). Si chiar daca ar pati ceva, un pui de trei ani nu e prea batran... happy

Sper ca am ajutat! Byewinking