Asa daca e sa ne luam dupa bataie, leul nu are nici o sansa in fata unui elefenat 0 la fel nici in fata unui rinocer, sau hipopotam.Asta daca e 1 la 1.
Pentru că "regele animalelor" nu este un titlu obiectiv care desemnează cel mai puternic luptător din lumea animală.
Un elefant, un rinocer, un hipopotam sau chiar un bivol ar putea distruge un leu sau un tigru.
Leul este numit "regele animalelor" pentru combinația dintre aspectul maiestuos și faptul că este un prădător de top care nu prea are rivali în zona lui.
Dar cum leii și tigrii nu împart un habitat natural și nu se pot întâlni în sălbăticie, este complet irelevant care dintre ei ar câștiga.
Tigrul este mai mare și mai puternic decât un leu, deoarece este un animal solitar. El nu are harem. Deci, trebuie să fie pe cont propriu.
Un leu este numit rege din două motive:
1) coama sa;
2)este vorba de "haremul" pe care îl are, prin lupte cu ceilalți adversari și mai ales pentru că se hrănește, de multe ori fără să vâneze. Iar, când femelele au doborât o pradă, în momentul în care apare leul se dau la o parte și în lasă pe el să mănânce întâi, apoi mănâncă ele.
Dar, leul intervine de fiecare dată când femelele sunt în pericol, nu reușesc să doboare o pradă singure.
Nici eu nu inteleg, mai ales ca in toate documentarele pe care le-am vazut si chiar si la scoala ni s-a explicat ca leul apara teritoriul in timp ce leoaica merge la vanat.
Leoaicele sunt mult mai agresive si din cauza ca nu sunt asa mari si grele sunt si mai agile
Leii vaneaza doar cand nu fac parte dintr-un grup pentru ca nu au de ales.
Cred ca numele e dat pentru ca are coama frumoasa si arata ca o coroana