Ei,stiu ca esti suparat pe ea,dar te-ai gandit vreodata sa lasi calculatorul si sa te joci cu ea? Poate are nevoie de afectiune. Oamenii de fel tin pisicutele din egoism. Se gandesc doar la bucuria de a avea o pisica,dar nu se gandesc si la nevoile ei.
Am si eu o pisica pe care mi-a adus-o fiul meu cel mic de pe strada. Era asa de mica si frumoasa ca am acceptat pe loc sa ramana la noi. Dar,in afara de mancare si igiena,am petrecut ceva timp si cu joaca. Faceam mingiute din hartie si i le arucam pe balcon si ea mi le aducea in gura la picioare sau ii aruncam mingea si ea o dadea inapoi spre mine,ca un fotbalist. Fiecare pisica are felul ei de a se juca. Dar,fiind fiinte independente,fac numai ce vor. Mi-a zgariat scaunele de piele de la calculatoare,fotoliile din sufragerie si tocul de la usa, pe care aproape l-a sculptat cu ghearele. Pentru ele este vital sa-si ascute gherutele. Pentru aceasta era necesar sa-i cumparam un stativ imbracat in iuta. N-am facut asta, ea si-a gasit singura locul...La tine strica perdele.tot pentru a-si ascuti ghearele sau sa se joace.
Faptul ca se urca in patul tau este ceva normal. Ea iti cunoaste mirosul si vrea sa stea acolo. Nici pisica mea nu doarme in cosuletul ei, dacat daca o inchid in bucatarie si scot clanta, pentru ca reuseste sa deschida usa cu labele. Ea vrea atentie din partea ta.Nu o mai bate ca mai rau faci. Se inraieste si va distruge si mai mult.
Daca vreti s-o dati sa stii ca-i va fi foarte greu. Nu se va adapta la noua locuinta si va face si mai urat, iar cei care o iau se vor purta urat cu ea...si se va sfarsi cum este mai rau.
Incearca sa-ti protejezi pestisorii. Pisica este un animal de prada! Ceea ce face este normal. Tu trebuie sa ai grija sa nu ajunga la ei sau sa se confrunte cu porcusorul. Trebuie sa-i tii separat.
Fata de caine,pisica nu este docila. Ea face ce vrea. Noi suntem cei care trebuie sa gasim o solutie pentru a fi bine tuturor.
Iubeste-o, rasfat-o, joaca-te cu ea si va fi mai bine. Succes!
...bate-o mai mult!
si o palma la popou nu e bataie! daca nu merge cu dragostea deloc atunci mai si bate-o! (dar nu exagerat logic )
. daca nu merge si nu merge, cere ajutor de la un dresor!
Nu e posedată, așa ai învățat-o tu. Ai alintat-o de mică și i-ai permis să doarmă cu tine, ai ținut-o în brațe, i-ai oferit atenție, și acum când a crescut și e destul de incomod să îi mai permiți lucrurile astea pentru că lasă păr și nici nu-i plăcut să găsești totul sfâșiat prin casă, e mai greu să o dezobișnuiești. Dar fiind învățată așa, acum are senzația că toate aceste lucruri i se cuvin.
Așa am procedat și eu cu câinele meu. Dar, în fine, câinele nu se urcă pe masă, nu sfâșie pierdelele și nici nu escaladeaza mobila, cel mult doarme cu mine pe pernă și mârâie dacă îndrăznesc să-l dau mai încolo.
Înțeleg nemulțumirea ta, dar mă tem că e cam târziu să mai faci ceva. Ceea ce știu este că pisicile nu suportă apa. Ia un pompiță cu apă, un pulverizator ceva, și când face vreo prostie, stropește-o. Ar trebui să funcționeze... Am auzit la mai mulți posesori de pisici că practică asta. Ai putea să cum peri un stâlp din acela special pentru ascuțit gheruțele, ca să nu mai atenteze la perdelele tale.
Baftă!
Trebuie sa iti faci mai mult timp pentru ea. pisicile au nevoie de afectiune si dragoste. ea incearca sa te faca sa stai langa ea