Mereu se face o greseala mare cand este vorba despre animale si puii lor. Adica se umbla cu ei, cu cuibul lor. Gandeste-te ca una dintre cele mai puternice legaturi ce se formeaza intre animale si puii lor este pe baza mirosului. Odata ce ai atins puii sau cuibul lor, iau miros strain, mama lor nu-i mai simte ca fiind puii ei si nu mai are grija de ei.
Cand va fi data viitoare sa aiba pui, pregateste-i un loc cat mai retras, unde sa nu fie stresata de actiunile voastre, iar cuibul ei sa nu-l mai atingeti incepand cu o saptamana inainte de a naste puii. Si nici cu puii sa nu umblati pana cand nu sunt mai maricei si pot sa umble dupa mama lor, preferabil ar fi sa nu umblati pana sunt aproape de intarcare.
Are numai un pui din cate am inteles si de aceea nu sta cu el. Si eu am avut o pisica cu 4 pui din care 3 au murit la cateva zile dupa nastere iar ea refuza sa mai stea numai cu unul si sa-i dea de mancare iar puiutul a murit in cele din urma. Incearca sa-i dai niste lapte cu degetul sau tine pisica cu forta pana ii da sa suga de cateva ori pe zi pana mai creste si invata sa manance singur.