Întrebare recomandată | Ctinescu a întrebat:

Am o pisica comuna (7, 8 luni), stau la apartament. A-nvatat sa-si faca nevoile afara, astfel nu mai stau sa schimb nisipul, sa caut nisip uscat (toamna si iarna e chin) sau sa cumpar de la veterinar. Ei bine, acum vreo 3 seri, pe la 2 noaptea a-nceput sa miorlaie la usa asa c-am scos-o afara. Se face c-am adormit, nu-i vorba, a mai stat afara toata noaptea, stie ascunzatori: cotete, uscatorie. Dimineata cand am luat-o, am observat ca i se trage peste ochi un fel de piele alba, nici nu stiu cum sa explic...din partea interioara, dinspre nas, pana aproape de pupila are un fel de membrana alba, ochii inlacrimati. Ma gandesc c-a tras-o curentul, acum, fiind a treia zi (nu mai e la fel de rau ca prima data, dar este) incep sa am indoieli. De asemenea, mi se pare ca-i dispare blanita din jurul nasului, probabil s-a zgariat sau ceva. Acum nu stiu ce sa zic.

3 răspunsuri:
| carpediem a răspuns:

E a treia pleoapa.Crnivorele in general poseda a treia pleoapa care se inchide perpedicular pe celelalte doua dinspre nas. Cand apare vizibila poate fi vorba de conjunctivita. Cumpara de la farmacie un unguent oftalmic cu antibiotic. Daca nu s-a agravat in 3 zile, nu-ti face probleme. Bafta.

| elenutza27 a răspuns:

Si pisica mea face asta.E o protectie a ochilor, nu te speria, nu se intampla nimic.

| Assu53 a răspuns:

Cum a zis si carpdiem, este a3a pleoapa, poti vedea ca si pasarile au asa cevawinking nu doar pisicile happy