| Oanny a întrebat:

Am o problema.Am un husky siberian de un an si 7 luni. E ascultatoare, invata repede,(am invatat-o sa latre in 2 minute), dar nu reusesc sa o invat sa mearga la pas. E foarte nerabdatoare si mereu trage cand iese afara.Ca sa ies la o plimbare mai intai trebuie sa o alerg prin parc sa o obosesc, abia apoi merge la pas.Acum mama mea este in spital a fost operata si doctorul i-a zis ca nu o sa o mai poata plimba niciodata daca trage asa, iar pentru mama o plimbare cu cainele=un calmant.Afara cam are tupeu si nu pot sa ii dau drumul din lesa pentru ca fuge.Am incercat cu bucati de carne sa le iau la mine si sa le tin in pumn iar cainele sa le miroasa. Dar nu merge, chiar daca carnea e "drogul" ei.nu o mai intereseaza cand iesim.De scos afara nu prea am timp din cauza scolii, o scot cam de doua ori pe zi cate juma de ora.Cum as putea sa o invat sa mearga la pas? Sa inteleaga pentru ca atunci cand ies cu ea ii vorbesc sa mearga frumos se uita la mine dar nu intelege si vrea sa invete.Macar acum sa reusesc sa fac ceva cu ea cat e vacanta.Ar trebui sa spun ca e si primul meu caine? Tinand cont ca nu am experienta in dresatul cainilor cred ca m-am descurcat destul de bine, chiar daca nu asculta 100%. Si nu vreau sa o duc la dresaj.Ma puteti ajuta? Va rog foarte frumosbatting eyelashes.

Răspuns Câştigător
| irinuca a răspuns:

Oanny: cumpara-i o lesa capastru sau pentru cainii care trag in lesa, are tinte pe interior. Stai linistita ca nu raneste cainele, intrucat atunci cand trage, simte ca e impuns si renunta sa mai traga.
Apoi il inveti cu gustari sa asculte. Cand asculta, ii dai o gustare si tot asa.
Uite un articol bun despre dresajul de supunere: http://www.animalutul.ro/......nere/1495/
Si inca unul despre cum sa inveti cainele sa nu mai traga in lesa: http://www.animalutul.ro/......bicei/358/

Succes si bafta cu frumosul tau caine Husky!

7 răspunsuri:
| DoarOana a răspuns:

Buna Oanny,
Dupa parerea mea e bine ca incerci sa o inveti tu si nu o duci la dresaj pentru ca asa veti intari legaturile de prietenie dintre voi.
O sa iti spun mai detaliat ce ar trebui sa faci:
Comanda pentru asta ar trebui sa fie "PAS" sau "LA PAS" spus pe un ton hotarator.
Cand e in lesa, lasa-l pe caine sa stea in partea stanga iar tu cu lesa pe care o ti in mana dreapta repeti comanda "PAS".
Daca cainele ramane in urma, o sa tragi usor lesa in fata, daca cainele merge inaintea ta si te trage, o sa tragi de lesa in spate, mutand lesa in mana stanga de data asta.
Nu ar trebui sa smucesti dur de lesa si nici de multe ori, doar atunci cand este cazul, repetand cuvantul "PAS". Daca asculta si merge pe langa tine o sa poti sa ii spui "BRAVO" si sa ii dai carnita pentru ca se pare ca e preferata lui din cate sustii. Ulterior, dupa ce repeti exercitiul si vezi ca e cuminte o sa poti sa il lasi si fara lesa.
Am uitat sa mentionez faptul ca exercitiul trebuie facut undeva unde nu e aglomeratie sau alti caini ca sa nu ii distraga nimic atentia. Daca mai vrei ceva indrumari poti oricand sa imi scrii un mesaj pe privat sau sa intrebi aici pentru ca imi verific raspunsurile.
Mult succes.
Pa, pa

| Oanny explică:

Nu o duc la centru de dresaj sub nici o forma, si chiar daca e mai greu asta e.Dar eu zic ca va invata repede pentru ca e foarte inteligenta, prinde repede dar nu stiu cum sa o fac sa inteleaga ce inseamna mersul la pas.

| Oanny explică:

Lesa capastru ma ajutabig grin

| jadir a răspuns:

Eu am experienta cu cainii, asta pana am cumparat husky siberian.Al meu are 3 ani, in 3 ani daca l-am auzit latrand de 2, 3 ori...tu ai reusit in 2 minute bv.Husky este o rasa de caini ff destepti prind repede insa sunt incapatanati, arma secreta este rabadare, multa rabdare.

| solumaam a răspuns:

Daca are deja 1 an si 7 luni va fi cam greu, ei se dreseaza de regula pana in 9-12 luni!
Incearca la un centru de dresaj!

| niggasinparisxxx a răspuns:

Cum ai invatat-o sa latre? am si eu un husky de 1 an si nu latra deloc nu stiu ce sa-i fac ajuta-ma te rog :*

| Oanny explică (pentru niggasinparisxxx):

Scuze ca iti raspund asa tarziu...Cand ma jucam cu ea am observat ca daca faceam ceva anume incepe sa latre si am luat asta ca pe un avantaj.Asa ca de fiecare data cand latra ii spuneam "latra" si ii dadeam recompensa dupa ce ii spuneam un "buna". Cred ca in maxim 2 minute am invatat-o.De fiecare data cand latra fa ce i-am facut si eu.Sau poti sa incerci sa o stimulezi sa latre, atunci cand se joaca.
Din ce am citit eu pe net rasa husky nu prea latra ci au un sunet de-al lor pe care presupun ca l-ai auzit pana acum. Sper ca te-am ajutat:*