| Oanny a întrebat:

Am o problema cu, cainele meu(husky siberian 6 luni femela)in ultimele 3 zile a tot fugit afara.De cate ori se deschide usa de la intrare o zbugheste afara joi, a alergat mama jumatate de ora dupa ea, ieri sora mea a scapat lesa si a trebuit so fugareasca si azi a fugit dar am prinso mai repede faza e ca atunci cand noi o strigam sa vina nu se intoarce fuge cat o tin picioarele, dar cand o striga alti necunoscuti imediat vine fara sa mai stea pe ganduri, sta sa fie mangaiata etc. Miia mai sarit si de vreo 2 ori pe geamul de la balcon. Ce trebuie sa fac ca sa nu mai fuga? Sa vina la comanda(comanda vino aici o stie dar o practica doar cand vrea...adica mai niciodata). Ce sa fac? Cu pedepse nu merge asa ca acum 2 ziile a primit mai multe palme la fund.Am gresit cu ceva? Ce trebuie sa fac ca atunci cand se deschide usa sa nu mai fuga?

Răspuns Câştigător
identitate
| identitate a răspuns:

Nu ma refeream la genul acesta de chin.Nu o mai tratati ca pe un om, tratati-o ca pe un caine.Nici cainii nu sunt toti la fel asa cum nu sunt nici oamenii. Dar... unui caine ii place foarte mult libertatea.Ar sta toata ziua afara, ii place sa alerge cat mai mult (daca ii arunci bete dupa care sa alerge si sa ti le aduca o sa fie incantata si o sa alerge ore intregi dupa ele), daca ii bagi mana in gura sa "te muste" in joaca la fel (in plus isi aminteste cine e stapanul), ii place sa ingroape un os, sa ia o urma.Alei tale in special fiind husky ii place frigul, zapada si sa traga.Macar in lesa si tot te trage.Nu alergi dupa ea cu lesa, o tii pentru ca asta vrea.Sunt prea multe de spus si greu de facut. O curte si alt caine cu care sa se joace fac insa miracole si sunt greu de inlocuit.
Banuiesc ca nu o sa renunti la ea asa ca uite ce trebuie sa faci:
Intai de toate te joci cu ea, o mangai si dupa un timp o apuci hotarata si rapid de ceafa cu o mana, iar antebratul celeilalte maini i-l bagi in gura pana in fundul gurii si stai asa pana se uita la tine si iti "jura" supunere(cateva secunde maxim 10, nu prima privire, ultima lunga in timp ce nu se mai misca). Te misti foarte repede pentru ca o sa vrea sa te muste dar nu o sa reuseasca iar cand ai antebratul in fundul gurii ea nu poate sa o inchida.Este valabil pentru orice caine chiar daca nu este al tau. Iar "legamantul" se reinoieste in joaca daca nu o pierzi.Cand ii bagi mana in gura o sa vrea mereu sa te muste numai ca nu o sa mai faca asa ceva, o sa "planga"(schelaie)si doar o sa te atinga cu coltii.
Pasul doi:Renunta la rugaminti si/sau frica iar atunci cand o ia razna ii dai comanda cu vocea groasa si decisa sa te auda tot cartierul altfel nu o sa te bage in seama.Cainele are nevoie de stapan (responsabil), de libertate, de prietenie si iubire in acelasi timp.
Daca vin eu la ea in cateva ore sare pe tine sa te muste daca ii zic sau daca ma lovesti (chiar numai in gluma)te trezesti cu ea in gat (acolo sare fiind husky).
Fa pasii astia plus ce am spus mai sus si o sa vina restul de la sine.
La fel se procedeaza cu femeile numai ca mult mai finut, mai elaborat si mai subtil.happy

16 răspunsuri:
| Oanny explică:

In galati nu gasesti locuri de unde sa nu poata fugi, am un parc prin apropiere dar intrarea este foarte mare si iese imediat.Singurul loc unde o pot lasa sa alerge este gradina de langa bloc.

| Oanny explică:

Dar nu o chinuim...si o scoatem afara, o tratam ca pe un omstraight face ne jucam ii dam de mancare o alintam(poate prea mult)

Răspuns utilizator avertizat
| EUSIATIT a răspuns:

3nu l bate du l la dresaj macar putin cit sa stie anumite comenzi si apoi poate avrea si ea la baieti nu se stie. si eu am un baiat [catel ] si e in calduri /. cum simte calele afara plinge si sta la usa. asa ca iai pastile. sau vezi cum se comporta daca vrea baiat.

| Dizzydizz a răspuns:

Vrea spatiu deci scoate l undeva dul intr un loc extins de unde stii ca nu poate fugi si da i drumul//acordai libertate

| hottweet a răspuns:

Oana trebuia sa o obisnuiesti de mica sa mearga pe langa voi nelegata. Sa nu fuga. Eu acum ii dau drumu lu Sasha pe faleza si vine dupa minewinking. Trebuie sa aiba incredere in voiwinking.

| eugem35 a răspuns:

In primul rand husky siberian si cel de alasca canadian sunt niste rebeli si dresajul se va face de persoane autorizate nu il bate

identitate
| identitate a răspuns:

Daca la straini merge imediat e clar ca pe voi va uraste.happyNu-i mai fiti stapani ci prieteni.Educatia nu se face prin bataie.Plimbati-o mai des, e caine(catea) nu soarece de casa.
Diferenta cea mai mare intre voi si straini e ca voi cand puneti mana pe ea o inchideti iar strainii nu. Daca vi se pare greu sa o plimbati si sa va jucati cu ea mai bine dati-o cuiva care iubeste cainii(nu-i tine ca pe jucarii) si are timp pentru ei.Preferabil ar fi sa fie cineva care dispune de casa si curte.Nu o mai chinuiti.

| manna a răspuns:

Buna! in primul rind imi pare rau de alegerea de a creste la bloc un husky, ei sunt ciini foarte energici, rezistenti, cu caracter impulsiv si vijelios. ei iubesc sa fie exploatati fizic.deci cel mai potrivit mediu pentru rezistenta lor intr-adevar este " Siberia" :) totusi am cautat cite ceva in net, si am dat de un site tare dreagut, care a combinat ceva filmulete cu dresaj, sper sa te ajute! mult spor!
http://www.siberianhusky.ro/......wtopic.php

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aa... nu stiu sa-ty raspund dar in fine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă o vei bate se distanţează te tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am aceeasi problema tot husky si de acesi varsta numa ca la mine pleaca de tot si numa e la vecini il gasesc.nici eu nu stiu ce sa fac.am auzit ca cainii astia sunt prostalai de aia fac asa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Probabil umbla dupa mascul

| SpAnIoLuQ a răspuns:

Eu vreau sa imi cumpar tot o fetita. husky. Si m-am documentat putin despre aceasta rasa. si am citit ceva foarte important cred eu: Unui caine husky cand ii dai drumul din lesa trebuie sa ai mare grija sa nu fuga deoarece sunt une momente cand ei numai asculta de nimeni, de dresor, de stapan de nimic! Acele momente pot veni oricand. si poti alerga dupa el foarte mult. Nu am gasit motivul carui se datoreaza aceste momente. Sper ca iti pot fi de folos desi am raspuns tarziu happy.

| misteriosul negru* a răspuns:

Tine-o in lesa cand deschizi si incearca cu recompense daca reusesti sa o faci sa nu fuga

| misteriosul negru* a răspuns:

Tine-o in lesa cand deschizi si incearca cu recompense daca reusesti sa o faci sa nu fuga