| mariaanagrosu a întrebat:

Am o problema cu pestele meu beta mascul sad il am de 1 an si patru luni si adevarul e ca daca acum se simte rau poate sa fie si ca e pe moarte (de batranete)...dar ma tot roade gandul ca poate e doar bolnav si eu nu fac nimic..asta e a doua zi in care nu vrea sa manance, sta jos si daca se ridica se ridica foarte greu si o face doar sa "ia o gura de aer" si are probleme de orientare se invarte in jurul lui si chiar daca misc putin acvariu nu reactioneaza prea mult si am mai observat ca atunci cand sta jos sta cu capul mai jos de cat corpul si mereu aripioarele laterale sunt in miscare dar una foarte rara... teoretic un raspuns bun ar avea detalii despre durata de viata + anumite boli ale lor si daca credeti ca o sa moara sa stiu daca pot sa fac ceva sa se simta mai bine sau sa nu se chinuie atata. Multumesc anticipat (funda.)

Răspuns Câştigător
| Alexandraa003 a răspuns:

OCTOMITAZA

Corpul parazitilor este prevazut cu 8 flageli (6 sunt orientati catre fata, iar 2 strabat corpul in lungime iesind prin capatul posterior) si infesteaza lumenul intestinal.
Simptome:

pestii bolnavi sunt mult slabiti si apatici
stau la suprafata acvariului in zona pietrei de vibrator
refuza hrana
fac miscari dezordonate (inoata in cerc, isi pierd echilibrul, se scufunda brusc)
Tratament:
introducerea in hrana timp de 4-5 zile a unei cantitati de emtrysidina
un adaos de 0.2% stovarsol in hrana distribuit de 2 ori pe zi timp de 6 zile

| mariaanagrosu explică (pentru Alexandraa003):

El nu mananca si nu prea stiu cum sa ii dau tratamentul de care zici ..nu stii ceva de pus in apa? vreau sa iti dau tie funda dar nu stiu de ce nu ma lasa.happy apare sa dau funda doar la mesajul (care nu ma ajuta )a lui cadavruvesel.

| mariaanagrosu explică (pentru Alexandraa003):

Nu pot sa ii pun in mancare deoarece nu mananca nu stii ceva pe care sa pun direct in apa. Si nu stiu de ce nu ma lasa sa iti dau funda..ma lasa sa ii dau doar lui cadavruvesel a carui raspuns a fost complet fara valoare.

| mariaanagrosu explică (pentru mariaanagrosu):

Scuze ca am scris de 2 ori mie nu imi aparea happy

| Alexandraa003 a răspuns (pentru mariaanagrosu):

Pai nu, doar, daca te duci la un veterinar.

8 răspunsuri:
| Roxin_Alex_1989 a răspuns:

Poti incerca sa ii dai ceva vitamine cum ar fi jbl atvitol sau sera fishtamin

| CadavrulVesel a răspuns:

Lasal asa Funda big grin

| chocolate3755 a răspuns (pentru CadavrulVesel):

Nesimtitule,cum poti fi atit de crud?

| Lilypisicuta a răspuns:

Am avut si eu un pestisor de acvariu si avea exact aceleasi probleme.I-l-am dat verisoarei mele si la dus la un veterinar si la vindecat. Iata un sait cu boli si cum ai putea sa il vindeci http://www.acvarist.ro/tratamente-pentru-boli-la-pestii-de-acvariu. Succes.