| 123456ano a întrebat:

Am o problema destul de mare. Am un ciobanesc malinois de 5 luni si nu stiu cum sa fac sa nu mai alerge dupa masini... Cand ies cu el sa ma plimb parca turbeaza, cred ca la el nu e vorba de joaca ci mai mult se enerveaza. Dupa primele 3-4 minute de plimbare incepe sa enerveze ca nu il las sa alerge dupa masini si apoi refuza sa mearga, sta si asteapta sa vina masina si trage de lesa pana se gatuie ca sa o urmareasca. Nu stiu cum sa reactionez, l-as scoate ore intregi la plimbare dar dupa 15-20 de minute cedeaza nervos si refuza sa mai asculte. In curte raspunde destul de bine la comenzile de baza: sezi, culcat, aici, da noroc, dar cand ies cu el si vede masinile uita de mine si ma ignora total. Cateva sfaturi mi-ar fi de folos. Va rog mult, funda!

5 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Te-as sfatui sa te duci la o scoala de dresaj cu el pentru a avea garantat succes sa il faci sa inteleaga.
Momentan este un pui si un pui este neascultator si nu prea ii pasa de restul, dar o data ce se maturiseaza( dupa 1 an, un an si ceva) incepe sa devina ascultator, dar s-ar putea sa ii ramana in reflex sa fuga dupa masini daca nu este dresat sa nu mai faca asa ceva.
Ps. Curtea e casa lui, si atunci te asculta, dar in alt mediu, cu alte mirosuri nu o sa te mai asculte mai ales cat este pui.

| 123456ano explică (pentru LaLaura):

E un singur dresor in oras si nu prea imi permit sa dau 200-300 de euro pentru dresaj. si nici sa il las in curte nu pot, trebuie sa il plimb dar ma dispera cu refuzurile lui.

| LaLaura a răspuns (pentru 123456ano):

Atunci tu fii ferm pe tine, daca nu merge, trage pana merge, pana te asculta, la un moment dat o sa inteleaga ca nu e bine ce face, e doar un pui un pic mofturos.
Ai putea incerca sa ii pui un ham, ca sa nu se mai gatuiasca cand il tragi. Incerca si sa il alergi ( eu alerg cu cainele meu din curte) sau sa il lasi sa se joace cu alti caini ca sa isi consume energie pe care o are. La inceput nici cel din curte nu ma asculta pe mine ( e un maidanez de 1 an si 3 luni, m-am mutat la curte si l-am adoptat) alerga dupa caini, dupa carute, vaci ( stau intr-o zona rurala), dar il certam de fiecare data cand nu ma asculta, si daca nu ii pasa, il lasam singur si ii era frica sa ramana singur, acum ma asculta ( acum are 1 an si 3 luni, atunci avea si el 5-6 luni).

| GabrielXD354 a răspuns:

Iti recomand zgarzile acelea pentru dresaj: http://www.dogwatch.ro/......-de-dresaj
Si eu am avut un caine acum cativa ani, care facea la fel.Pana intr-o zi cand a alergat dupa o masina, iar din celalalt sens a venit una cu viteza si l-a calcat fix in fata mea.

| Zoltan94 a răspuns:

In prezent la dogwatch.ro exista si zgarda de plimbare pentru caini. Este de calitate foarte buna si este foarte util.