Buna.
Te-as sfatui sa te duci la o scoala de dresaj cu el pentru a avea garantat succes sa il faci sa inteleaga.
Momentan este un pui si un pui este neascultator si nu prea ii pasa de restul, dar o data ce se maturiseaza( dupa 1 an, un an si ceva) incepe sa devina ascultator, dar s-ar putea sa ii ramana in reflex sa fuga dupa masini daca nu este dresat sa nu mai faca asa ceva.
Ps. Curtea e casa lui, si atunci te asculta, dar in alt mediu, cu alte mirosuri nu o sa te mai asculte mai ales cat este pui.
Atunci tu fii ferm pe tine, daca nu merge, trage pana merge, pana te asculta, la un moment dat o sa inteleaga ca nu e bine ce face, e doar un pui un pic mofturos.
Ai putea incerca sa ii pui un ham, ca sa nu se mai gatuiasca cand il tragi. Incerca si sa il alergi ( eu alerg cu cainele meu din curte) sau sa il lasi sa se joace cu alti caini ca sa isi consume energie pe care o are. La inceput nici cel din curte nu ma asculta pe mine ( e un maidanez de 1 an si 3 luni, m-am mutat la curte si l-am adoptat) alerga dupa caini, dupa carute, vaci ( stau intr-o zona rurala), dar il certam de fiecare data cand nu ma asculta, si daca nu ii pasa, il lasam singur si ii era frica sa ramana singur, acum ma asculta ( acum are 1 an si 3 luni, atunci avea si el 5-6 luni).
Iti recomand zgarzile acelea pentru dresaj: http://www.dogwatch.ro/......-de-dresaj
Si eu am avut un caine acum cativa ani, care facea la fel.Pana intr-o zi cand a alergat dupa o masina, iar din celalalt sens a venit una cu viteza si l-a calcat fix in fata mea.
In prezent la dogwatch.ro exista si zgarda de plimbare pentru caini. Este de calitate foarte buna si este foarte util.