A'r trebui sa intrebi un veterinar gasesti ajutor la farmacii veterinare sau shop-uri pentru animale in orasul tau trebuie sa gasesti acolo ajutorul sau poti cauta pe google despre turbarea pisicilor ~
Pisica nu turbeaza din cauza ca a mancat iarba! Orice fel de iarba! Se poate otravi daca mananca cucuta, matraguna, dar de iarba turbarii...eu inca nu am auzit si am pisici de-o viata! Daca pisicutul a devenit ca mama lui, de vina este ereditatea. Unele animale sunt nesociabile. Daca ar fi turbate, ati fi patit si voi ceva ca v-ar fi muscat sau ar fi murit ea din cauza turbarii! Poate pisica a fost speriata de voi, oamenii si din cauza asta este mai retrasa si tematoare. Turbarea se ia de la un alt animal bolnav.De obicei unde este un animal bolnav de turbare vor fi si altele, pentru ca este transmisibila. Uite ce am gasit referitor la subiect pe www.petschop-online.ro:
"Turbarea are o evolutie acuta si se manifesta prin tulburari nervoase si motorii, pisica prezentand in unele cazuri o agresivitate pronuntata. Dupa cateva zile urmeaza faza de parazilie a maxilarului inferior si a membrelor, urmata de moartea animalelor.Trebuie sa mentionam ca la pisica predomina forma furioasa la peste 80% din cazurile de boala animalul devenind periculos chiar si pentru stapan. Aparitia bolii la pisici este insa redusa dar trebuie cunoscuta si prevenita prin vaccinare antirabica de la varsta de 3 luni.In cazul in care pisica s-a infectat, primele simptome care apar sunt mieunatul strident si permanent, agresivitate pronuntata si chiar atacul persoanelor din jur. Urmeaza apoi convulsii, rostogoliri, caderi datorita perderii echilibrului si in final paralizia si moartea animalului.
O pisica depistata trebuie dusa imediat la medical veterinar iar daca a Muscat pe cineva se va tine sub observatie timp de 10 zile pentru a se confirma sau nu diagnosticul. Daca se observa semne ale turbarii animalul se va sacrifica.
Persoana muscata de o pisica indifferent daca este apparent sanatosa sau nu se va adresa medicului uman pentru vaccinarea antirabica si se astepta rezultatul diagnosticului stabilit de medicul veterinar care o va examina."