| FlorinDuel a întrebat:

Am o problema, si va cer ajutorul ca sa ma sfatuiti.Cand plec la camp trebuie sa trec pe langa un cioban care are caini, iar cainii lui ma tot ataca.Eu am un caine dar este batran, de 8 ani si nu este invatat sa muste, asa ca nu ma poate apara.ma gandeam ca poate ma sfatuiti voi ce rasa de caine sa imi cumpar.Ma gandeam ca un caine de oi de rasa ar fi bun.O rasa care sa fie puternica in batalia contra cainilor.Un caine de lupta nu este bun ca ciobanul are 3 caini si un caine de lupta este bun doar la batalia 1 vs 1.Astept raspuns, va rog spuneti-mi ce rasa ar fi potrivita.Sa stiti ca nu incurajez lupta intre caini dar trebuie sa am un caine care sa ma apere.

Răspuns Câştigător
| Constantynyn a răspuns:

Iti recomand un ciobanesc german este unul dintre cei mai puternici caini.Am si eu unul si a facut fata la o lupta cu 3 caini, din care nu a mai ramas mare lucru din ei.Succes la alegerea unui caine!

10 răspunsuri:
| pintexim a răspuns:

Mmmm...Cane Corso sau Mastiff Napoiatan

| floryynnel a răspuns:

Poti ocoli acea stana. Caini care sa te apere ar fi: ciobanescul de bucovina, ciobanescul caucazian, ciobanescul mioritc, ciobanescul carpatin sau corb. Poti lua si un ciobanesc de asia centrala, kangal, saint bernard... sunt foarte multe rase de caini. Cum ai zis, nu poti sa cumperi un caine 1v1. Dupa mine, cainii mentionati sunt cei mai buni pentru paza si protectie in cazul tau. Caini cat mai mari si mai solizi.Ar fi si pittbul, rott... dar eu cred ca nu te-ar ajuta daca zici ca ciobanul are 3 caini. Acum depinde si ce marime au cainii, poti sa iti cumperi si un ciobanesc german/boxer, etc.

Răspuns utilizator avertizat
| olivert1310 a răspuns:

Ciobanesc cauzazian cel mai bun, capul lui este mai mare decat capul tau laughing este cat un vitel de marelaughing insa ca sa stii, un pui de caucazian costa 1500 euro, atat a dat vecinul meu pe el, l-a crescut de mic ca sa se ataseze de el(cainele de stapan), acum nu am curaj sa ma uit nici peste gard la el, numai cand il vezi te sperii, si daca il tii legat in lesa te ia taraslaughing are multa forta si mananca o gramada intr-o zi, nu traiesti cu niste oase si o coaja de paine ca restul javrelor; sau poti sa-ti prepari o bata: un mini-par laughing facut de tine si infigei niste cuie in cap, un fel de buzdugan, cand te ataca cainii infigele o bata in bot\cap(te aperi, nu faci puscarie)si in acelasi timp incearca sa-i scuipi in ochii, cainii nu te vor uita niciodata, dar sansele sa se mai ia de tine mai scad putin. Cat despre cumpararea unui caine, gandeste-te la cheltuieli si apoi incearca sa aplici ce ti s-a mai recomandat pe aici: sa eviti stana, sa-l rogi sa-si tina cainii departe cand treci pe acolo etc etc!

| Rauuul a răspuns:

Un ciobanesc german sau cel mai tare dog german.

| RaresDinu a răspuns:

Decat sa dai bani multi pe un caine de rasa mai bine vorbeste cu omu ala sa lege caini in perioada cand esti tu la scoala si cand vi si daca nu vrea iti iei ceva cu ce sa ii sperii petarde sau este o chestie cu ultra sunete sau ceva otrava si gata problema ii rezolvata.

| denydiana a răspuns:

Pitbullii sunt foarte bunii`,mai sunt buni cainii di rasa Mastino Napoletanu, dalmatienii thinking,akita, AUSTRALIAN KELPIE, BEAUCERON, CAINELE SICILIAN, CIOBANESC BELGIAN si mai sunt foarte multi dar cred ca cel mai bun este pitubull...

| Razvy1cr a răspuns:

Eu te sfatuiesc să îţi iei un cane corso.Sunt masivi şi puternici.Nu sunt genul de cini care atacă primul ceilalţi caini dar daca simte că tu stapanul lui sau el este amenintat eu cred că poate face faţă câinilor despre care ziceai tu.Alte rase ar fi....ciobănesc caucazian, kangal sau alte rase de talie mare.

| albanezu2001 a răspuns:

Sunt multe rase "rele" de ex : Pitbul, Dog German, Boxer sau chiar de vanatoare! Da conteaza cum il inveti happy poti sa ai si un maidanez care sa te apere (poti adopta unu)

| FlaviaIoana a răspuns:

Un ciobanesc carpatic e cel mai tare!