Este o regula pe care nimeni nu o stie, se pare cand iti cumperi papagali, iti alegi masculul, il pui in colivie, apropii colivia de cea cu papaglii de vanzare si el isi alege femela, stiu pentru ca am avut vreo 20 de papagali, toti cumparati de la crescator, asa mi i-a dat. Pentru a face oua trebuie sa le faci sau sa le cauti o cutie de lemn pe care o atasesi in exteriorul coliviei, asa e mai simplu deoarece cutia e destul de mare, am avut cutie mai mica si nu au facut nici un pui acolo, femela are nevoie de spatiu, de multe ori intra amandoi acolo tai vreo 2-3 gratii de la colivie si o atasezi cutia respectiva. Esti sigura ca sunt femela si mascul? Din pacate mai nou pet-shopurile nu prea isi mai fac datoria ca lumea, ofera mai mult asa de mantuiala, parca ar vrea doar sa scape de bietele animale ma rog, daca faci cum iti spun si tot nu vezi rezultate, inseamna ca nu sunt cuplu. Dupa toate astea, incearca sa le dai si ou fiert razuit sa manance, asa din cand in cand, mi s-a spus ca ajuta si stimuleaza in acest sens. Nu mai ai nevoie de nici un mascul in plus daca ei sunt cuplu, astea sunt aberatii. Mai mult decat atat, papagalii se pare ca in mediul lor natural au un singur partener toata viata, cand le moare parteneul sufera enorm, asta am observat si eu, tocmai de aceea il lasi pe mascul sa isi aleaga femela din multimea de pasari de vanzare. Eu am procedat asa si am avut si rezultate bune, dar sa nu-ti imaginezi ca e foarte usor cu puii mai ales dupa ce incep sa creasca, taticul lor devine agresiv cu ei. Pentru cuib, am incercat sa le pun si paie in colivie dar sincer, nu le-au folosit.
Nu, nu e nevoie, eu zic ca ei trebuie sa fie in mediul lor natural ca sa faca oua, si daca ar fi 2 masculi s-ar bate intre ei pe femela deci nici aia nu e o alternativa
Buna.
Si eu am 2 papagali, de un an jumate.
Si nici mie nu mi-a facut nici un ou. Le trebuie o cutie speciala din lemn. Am vazut la magazine.
Pa, pa.
Inca nu sunt un "cuplu". daca vrei sa aiba oua trebuie sa le dai "intimitate". fa`le rost de o colivie pentru pasari(dijn aceea de lemn cum vezi in parcuri) sau chiar o cutie taiata asa incat sa poata intra si iesi, pune`le niste paie acolo si fa`le un locsor pe unde sa intre. poate, poate, vor avea curaj.sau,poate,amandoi sunt de acelasi sex :? se poate ai mei tot se bateau erau 2 fete
BestOctavian întreabă: