| vanillagirl a întrebat:

Am primit acum cateva zile un bichon maltez de 2 luni. E simpatic foc doar ca atunci cand ne jucam ma tot musca si devine destul de dureros. Am inteles ca ii cresc dintii si de aceea are tendinta sa roada orice, dar nu imi doresc sa continue asa cand va fi mare.niste sfaturi va rog?

Răspuns Câştigător
| May2001 a răspuns:

Nu il lasa sa te muste pentru ca va creste cu ideea ca are voie sa faca asta. Intr-adevar el face asta din joaca, nu stie ca e dureros...dar cand va creste si te va musca va fi chiar naspa. Da-i o jucarie sau ceva moale ce sa roada dar nu ceva ce sa iti umple toata casa de mizerie ( gen servetel ). Cand vrea sa te muste loveste-l incet ( dar incet ca nu vrem sa sufere micutul, doar cat sa simta putin ) peste botic si spune-i " nu e voie " in timp ce ii dai in gura jucaria. Cand va incepe sa te linga pe mana si nu sa te roada ( la catelul meu s-a intamplat dupa vreo 3-4 zile ) recompenseaza-l cu ceva....biscuiti de caini sau ce vrei. Sper ca te-am ajutat macar putin.

2 răspunsuri:
| OnuOnulică a răspuns:

Lasă-l să te muște că așa se joacă el. Până când o să crească o să își dea seamă că nu trebuie să își muște stăpânul.

| dalii389 a răspuns:

Nu iti face griji si eu am avut un pui de bichon, si pe mine ma musca, dar asta face doar pentru ca este mic si vrea sa se joace, deci face asta din joaca.Cand v-a creste mare o sa se faca mult mai bland si cuminte, crede-ma.