| aliceandreea11 a întrebat:

Am primit de curand un shar pei si am citit ca are un temperamet destul de dificil. Problema este ca il uraste pe fratele meu mai mic care are 10 ani. El este foarte speriat. Stiti cumva cum as putea sa ii "imprietenesc"?

3 răspunsuri:
| ridhimagupta a răspuns:

fratele tau nu ii inspira cainelui incredere ar putea sa faca activitati impreuna cu cainele.sa il scoata la plimbare, lucruri marunte deocamdata pentru ca altfel risca sa il muste

| aliceandreea11 explică:

Chestia e ca el doar iese putin afara si cainele incepe sa maraie si sa sara pe el. E u sincer cred ca se joca pentru ca are destula forta si nu i a lasat urme. O sa incerc sa il las pe el sa l hraneasca. Multumesc frumos de ajutor!

| AmmyShadow a răspuns:

1. Nu il uraste fara un motiv bine intemeiat. Te-ai gandit ca fratiorul tau l-ar fi putut "sufoca" sau "maltrata"?
2. Orice lucru are un inceput: fratele tau il poate ignora ceva vreme... vreo 2 saptamani.
3. Care este mancarea preferata a catelului tau? Nu i-o oferi tu, ci roaga-l pe fratele tau sa i-o ofere, nu prea des, dar inspirandu-i incredere catelului!
4. Cand iesiti la plimbare, da-i fratiorului tau sa tina lesa, in timp ce tu mangai sau ii distragi atentia catelului.
5. Cand incep sa faca progrese ambii, lasa-i sa se joace impreuna, supraveghindu-i.
Nu uita ca fratele tau si tu trebuie sa ii inspirati incredere cainelui! Mult succes si sper ca te-am ajutat! big grin