| Genevaaa a întrebat:

Am salvat un porumbel atacat de pisici pe șine, nu zboara, e cam ciopartit si cateodata merge drept alteori se zbate si cade in cioc. Apa bea doar daca ii bag eu ciocul iar de mancare nu se atingea pana sa ii dau eu direct in cioc sa ii alunece mălaiul si cateva seminte. Altfel nici paine in apa nu mesteca sta cu ea in cioc. Din ce am citit e posibil sa aiba infectii ceva, dar va rog ajutor cu niste informatii daca stiti pentru ca nu vreau sa-l vad mort sub ochii mei. El da din aripi dar nu zboara, ma gandeam sa ii iau albastru de metil din farmacie sa i pun in apa ca un antifungic.
Iar acum dimineata sta culcat, respira cu ciocul deschis, nu bea apă si nu reactioneaza doar sta culcat respirand. Nu pot sa ii dau mancare asa, poate se inneaca. Sfaturi va rog?

8 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Nu trata pasarea de capul tau, nu toate medicamentele sunt admise pentru vietuitoare. Mergi la un veterinar ar fi cel mai indicat loc sa il trateze ca atare, decat sa faci mai rea situatia lui, chiar daca doresti sa il ajuti.

| gabicoo a răspuns:

Mergi la un veterinar.

| Genevaaa explică (pentru gabicoo):

Inafara de asta?

| ioana748 a răspuns:

Buna,

Poti sa ceri sfaturi la fundația din link.
https://visulluanei.org/
Poti pune putin albastru de metilen, dar si putin zahar si foarte putina sare in apa, pentru a forma o bautura electrolitica.
Cu o seringa micuța sau de care ai, ori o pipeta sa ii dai cateva picaturi in cioc.
Nu il forta sa manance, momentan trebuie sa fie hidratat.

| Cipi1212 a răspuns:

Încearcă să vezi dacă mănâncă singur.

| KovacsB a răspuns:

Eu am salvat o fata atacata de caini.mi-am dat seama ca avea blugii rupti in mai multe locuri.

| gabicoo a răspuns (pentru KovacsB):

Iar când erai in clasa a IV-a, împreună cu doi colegi, ai ajutat o bătrânică să treacă strada! Nu? Dar al dracului babă - nu voia și nu voia. Dar ați ajutat-o cu forța! laughing

| annonimaaaa555 a răspuns:

Bună. Sa știi ca poți sa l duci la veterinar, fiindcă ei se pot ocupa și de animale de genul. Tu nu prea poți sa ii faci nimic. Da i mancare cu seringa și apa sa fie cat de cât ok. Și nu ii da bucăți de mâncare, doar ceva terci fiindcă da, se poate îneca.