| Alexysroze a întrebat:

Am si eu o intrebare.Am o catelusa pechineza de vreun an si o luna.Pana acum nu am plimbat-o niciodata cu lesa.Si cand o pun in lesa pur si simplu nu se misca.Cum o fac sa mearga?

Răspuns Câştigător
| SnowyLeopard a răspuns:

Aici e o problema de dresaj. Noi, oamenii, ne iubim catelusii atat de tare, incat ii rasfatam si le facem toate poftele, si cu greu ii apostrofam. De asta ei inteleg ca ei sunt sefii haitei si ca acela este teritoriul lor, si ca fac tot ce vor ei. Era mai bine daca il obisnuiai cu lesa de la o varsta mai frageda... dar se poate remedia. Incerca sa "il atingi" repede si usor, peste urechi, pe spate, pe codita sau pe botic. Daca nu merge, trage incetisor de lesa, dar acum ca abia invata "cine-i sefu'" ti-as propune sa folosesti un ham, ca sa-ti fie mai usor s-o controlezi. Nu ii da catelusei prea multa liebertare de miscare, deci daca lesa e lunga, invarte-o in jurul mainii. Sa nu il lasi niciodata sa mearga, ca-n filme, inaintea ta (regula nu e valabila cand e vorba de role, sanie, skate-board sau ceva asemanator). El trebuie sa mearga deodata cu tine, sau cu 2-3 labute mai in spate. Daca vezi ca se uita constant in alte directii si se smuceste, atinge-l repede si usor pe labuta, pe ureche, nas, sau atentioneaza-l cu piciorul, in lateralul corpului. Daca nu, poti doar sa scoti un sunet la care el rapsunse (gen : "csss", "sss", "neeee") si sa ridici mana, cu o privire serioasa. Trebuie sa inteleaga ca nu el te domina pe tine, ci invers. La inceput ai putea incerca sa o ademenesti u jucaria preferata in fata ei sau cu mancare (fie gatita sau preferata ei, fie bobite\praline pentru catei). Daca vei mai avea probleme pe parcurs iti sugerezis a te uiti pe internet la "Cesar (uneori apare si Caesar) and the dogs: The Dog Whisper". (sau Cesar\Cezar: Imblanzitorul de caini). Sper ca te-am ajutat si spor la plimbarica! :*

2 răspunsuri:
| Missperfecta a răspuns:

Pai daca nu ai plimbat-o niciodata cu lesa asta nu poate insemna decat ca nu s-a obisnuit cu ea...http://animale.acasa.ro/......11464.html aceste site-uri te vor ajuta.Succes! Funda?>