Pai am avut hamsteri si am un perus si o nimfa acum! pentru berusi e ori biocip ori vita cipcip(mi-a zis medicul veterinar)dar le poti da si mancare de la padovan este iarasi buna(eu cumpar pentru nimfa si amestec cu cea de perus)si pentru hamsteri..eu zic ca cea mai buna evitakraft! parerea mea! a da si hamsterilor le mai poti da si fructe si legume! Hamsterii sunt omnivori, ceea ce inseamna ca mananca atat vegetale cat si carne. In natura, hrana hamsterilor este alcatuita din graunte, seminte, vegetale si insecte.
Dieta hamsterului dumneavoastra trebuie sa fie alcatuita in majoritate din mixurile speciale pentru hamsteri care se gasesc in magazinele de specialitate. Aceasta hrana constituie o dieta complet echilibrata, avand in componenta tot ceea ce este necesar pentru hamsterul dumneavoastra. Daca este insa singura sursa de hrana poate deveni monotona si multi hamsteri o vor refuza in timp. De aceea este ideal sa oferiti micului dumneavoastra prieten si alte alimente. Hamsterilor le plac si fructele si legumele si le puteti oferi din cand in cand asa ceva, dar e bine sa incepeti cu cantitati mici pe care sa le cresteti progresiv, pentru a putea controla eventualele probleme generate de acest tip de alimentatie. Daca apar deranjamente stomacale hrana de acest tip va trebui suprimata. Dintre legume le puteti oferi: andive, morcov, conopida, castravete, broccoli. Dintre fructe le puteti oferi: mar, para, piersica, pepene, banana. Evitati rosiile, mazarea cruda, cartoful crud, ceapa si usturoiul.
Din cand in cand puteti oferi hamsterului dumneavoastra iarba sau fan, acestea sunt chiar benefice intrucat ii ajuta sa-si toceasca dintii corespunzator.
Daca aveti posibilitatea sa procurati viermi de faina, ii vor aprecia. De asemenea, mici bucatele de carne de pui fiarta vor fi consumate cu placere. Totusi, este foarte important sa retineti ca dieta hamsterilor nu trebuie sa contina prea multe grasimi si nici alimente sarate. NU oferiti hamsterului dulciuri, ciocolata, inghetata, chipsuri sau orice alte mancaruri pe care le serviti dumneavoastra! Rezistati tentatiei de a-l rasfata intrucat este in interesul lui. Nu ii hraniti nici cu mancare destinata altor animale (desi le puteti oferi mici cantitati din mixurile de seminte pentru pasari).
Hamsterii au obiceiul de a-si depozita hrana in micile "pungute" din obraji. Nu le oferiti alimente lipicioase sau cu bucati ascutite pentru ca s-ar putea sa le cauzati probleme la golirea si curatarea acestor "pungute".
Nu oferiti hrana in exces pentru ca acestia ar putea sfarsi prin a-si alege din ea numai ceea ce le place cel mai mult, dezechilibrandu-si astfel dieta. Ideal este sa le oferiti hrana aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi si sa ii lasati sa-si termine portia inainte de a o suplimenta.
Inlaturati resturile de mancare care s-ar putea degrada ramanand neconsumate in cusca. Hamsterii trebuie sa aiba mereu apa proaspata la discretie.
Nelutuborda întreabă: