Nu o invata sa fie agresiva! daca faci asta o sa muste oameni pe strada, poate la un moment dat chiar pe tine daca o enervezi! o sa latre ea atunci cand o sa fie nervoasa, probabil ca nu latra la acei caini pentru ca nu o deranjeaza, cum adica sa muste)chiar ca ii o prostie...cainele nu ii facut sa muste pe cineva tot timpul, cainele musca doar atunci cand e foarte foarte nervos si nu e in siguranta. bucura-te de compania ei, pana la urma asta ii cel mai important zic eu
Dresajul de atac la comanda este greu de realizat chiar de un dresor. Necesita timp, rabdare, o varsta corespunzatoare si un stapan care sa colaboreze cum trebuie atat cu cainele, cat si cu dresorul.
1. Cateaua o ai doar de o saptamana ai zis. Pana acum unde a stat? Ai adoptat`o? Cumparat`o?
2. Varsta nu ar fi un impediment, dar reprezinta un efort in plus.
3. Cainele merge la toata lumea si banuiesc ca nici nu prea vine cand o chemi. Nu poti dresa un caine sa atace la comanda cand el nici macar nu te recunoaste inca, ca stapan.
Incepe cu el dresajul de baza : Aici, Pas, Culcat, Sezi, Nu`i voie etc...ca mai apoi, cand astea le face fara gres, poti incepe cel de atac la comanda si DOAR cu un dresor!
Pt a face un caine sa-si concentreze agresivitatea intr-un singur punct si sa se opreasca cand i`o cere stapanul, necesita f mult atasament al cainelui fata de stapan si supunere.
Nu cred ca vrei sa atace pe cineva si sa-l desfigureze, neascultand cand ii spui : LASA!
Buna, cere parerea la un dresor de caini, sau de ce nu sa te interesezi cat costa o sedinta de dresaj pentru caine.Eu asa as face, in plus el trebuia dresat de cand era pui, acum se dreseaza greu si ai mult de tras Sa ajung cum doresti u
Numai raspunsuri de de oameni care refuza sa gandeasca.
1. Cum sa-i tai varfurile la urechi si coada? Sa ti le taie si tie cineva.
2. Nici un dresor care se respecta nu-ti va invata cainele sa muste. E cea mai mare tampenie.
3. Daca ti-ai luat caine pentru a-l invata sa muste, mai bine-l dai spre adoptie, sincer.
Anca ai dat cel mai bun raspuns, iar pentru miruna sa stii ca un caine poate fi invatat sa muste la comanda, chiar la un mic gest al unui deget, iti spun din propria experienta. Cora cateaua ta are caracterul deja format tie una iti va fi greu sa o educi. Si crede-ma ca stie sa muste
Razvvy09.nenorocesti cainele.Prietena mea are un pitbull si i. a taiat urechile si este cel mai cuminte pitbull pe care l.am vazut vreodata... orice i.ai face vine si te linge in loc sa te muste.Probabil isi va schimba comportamentul dar gandeste-te la ce simte cainele...In plus am vorbit cu ceva medici de animale si au spus ca nu primesc la consult caini cu urechile taiate. Cel mai bine este sa mearga la dresaj
Hmmm...Cred ca ar fi bine sa incerci sa o dresezi chiar tu(sfat: atunci cand greseste sa nu o certi iar cand face bine sa o lauzi si chiar sa o rasplatesti, incearca sa vorbesti mult cu ea, iar cand vrei sa "atacae: pe cineva ar fi bine sa fol decat 2 cuvinte de ex: numele ei si apoi atac pe un alt ton). Daca nu iti iese duo la un dresor si incearca sa ii explici ceea ce vrei tu sa faci din ea.
P. S. Incercarea moarte n-are!
Cea mai buna metoda dar e si grea pentru. tine incerca sa ii tai coada sau varful urechilor.Asta e singura metoda
Voi nu ati inteles ce am vrut eu sa zic pai var placea ca cainele vostru sa mearga la oricine il striga? mie sincer nu nu vreau sa muste oameni vreau doar sa nu fie asa docila cuminte etc. mersi oricum pentru raspunsuridar astept un raspuns mai concret
Anca.am adoptato, cand asculat de mine daca ii zic cora aici vine dar nu`mi place ca merge la oricine o striga :@! voi nu intelegeti ce vreau sa spun.:@ De exemplu: trece un copil din cartier si o striga cora hai aici si ia merge asta nu`mi place:@... vreau raspunsuri concrete nu prostii aia cu dresajul sa muste si ca ma poate musca si pe mine stiam:d mai astept raspunsuri. tX^
Uite, cainele tau te v-a proteja de persoanele agresive pentru ca simte deci nu trebuie s-o dresezi sa muste. Daca ii vei acorda dragoste ea te v-a proteja chiar si cu pretul vietii ei.Cainii simt cand ceva ii pune in pericolm pe stapini si ataca instinctiv pe suspect. Tu doar iubeste-o si ea te v-a iubii si proteja.
Ori ce caine daca se simte in pericol daca e atacat este nevoit sa muste pentru ca instinctul asta il are in sange.[img=http://www.tpu.ro/design/images/emoticons/21.gif] stiu ce vrei tu sa faci sa fie al tau ca si cainele lui DMX cand vede pe cineva pe strada gata sa sara la el dar poate nu te gandesti daca cumva il scapi din mana poate chiar si pe tine sa te muste ca atunci cand cainele este nervos nu mai judeca si face ce vrea asa ca nu e bine si eu am un Ciobanesc german de 8 ani am vrut sa il dresez dar atunci am fost mai mic si nu am stiut dar acum imi dau seama ca am facut bine ca nu l-am dresat acum stie el singur ce sa faca daca eu sunt atacat;)