| daryanatasha a întrebat:

Am si eu un caine lup...de rasa.Totul mergea foarte bine intre noi cand l-am scos la plimbare cu tata.pentru ca e prea mare sa-l tin.Deodata cand ma jukam ca el si tata vb la telefon a sarit sa ma muste.Cum pot sa ma imprietenesc cu el din nou? Cum sa scap de frica de el? multumesc!

11 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Sa stii ca ei cand se joaca o considera un fel de lupta.Nu trebuie sa ii dai impresia ca il domini ca va ataca dur si te va musca.Cand vezi ca ia joaca prea in serios inceteaza imediat jocul. El considera ca te-ai predat si se linisteste.Nu te antrena nicicand in jocuri prea dure cu el.

| adinescu a răspuns:

Nu lua cainele prin surprindere atingand ul brusc cainii au cateva puncte sensibile

| (¯`·._)(rojin_roj) (¯`·._) a răspuns:

pot sa iti dau un sfat ai grija ca nu este de joaca si eu am un caine ciobanesc german de 1 an si 2 luni si am avut probleme de genul acesta dar am gasit un forum care ma ajutat sa invat foarte multe. iti voi lasa un link intra pe acel forum fa-ti un cont si ai sa afli multe lucruri care poate nu le sti.succes http://www.animalutze.com/forum/viewforum.php?f=2

| tarziu a răspuns:

Esti fata, si probabil nu ai multa forta. Eu ma tavaleam cu 'animalul' meu pe jos, si ne bateam (mai in joaca mai in serios) dar stia ca nu are voie sa muste tare, doar ma apuca cu dintii. Baiat fiind si avand destula forta, il dominam! poti sa vorbesti si cu un instructor/dresor pentru cateva sfaturi practice

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La un caine de talie mare dresura este obligatorie. Daca nimeni din familie nu are experienta, nu va zgarciti si duceti-l la o scoala de dresaj, pentru binele lui si al vostru. Atentie, dresura nu inseamna "sa stie de frica" si, mai ales la o varsta a animalului de peste 1 an nu e treba usoara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am avut un ciobanesc german... un dulce si un frumos. Dar adevarul e ca era foarte bland, nu a muscat pe nimeni si nu sarea la absolut nimeni. Te sfatuiesc sa stai mai mult timp cu el, sa il plimbi, sa te joci cu el.Bafta!

| dailydaisy07 a răspuns:

Pai nu prea ai cum!

| SickOfWriting a răspuns:

Parerea mea este ca trebuie sa analizezi acel moment poate, fara sa vrei, l-ai calcat pe coada su alt pc sensibil.
Crede-ma chiar stiu cum te simti, si probabil ti-e frica si de alti caini, nu numai de cel pe care il detii? Asa am patit si eu, am trait in frica vreo 4-5 ani si evitam caini. apoi m-am saturat, am pus piciorul in prag, m-am dus la psihologul scolii, si... m-a pus sa desenez un caine(daca pot) si a doua zi gata(cica) eram vindecata, ma rog nu a fost asa de simplu. Mi-am dat seama ca nu aveam cum sa rezolv aceea problema doar cu un desen, asa ca am incercat sa ma apropii de un caine al unui prieten incetul cu incetul, si la un moment dat mi-am dat seama ca pot sa ma apropii si de alti caini.
"Cum pot sa ma imprietenesc cu el din nou?" nu este greu deloc, ii dai in fiacare zi o gustare, ii poti lua o jucarie sau ceva de genu, app gustarea sa nu fie foarte consistenta si nici prea deasa(adica o data pe saptama) deoarece el te va considera sursa lui de hrana si va veni din nou si din nou pentru mai mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dragi mei...sunt darya si mi-am pierdut parola de la cont... m-am atasat de el.foarte mult.nu ma joc cu el ca mi-e frica de mor! el se joaca cu celalalt caine pechinez si se musca atunci cand le dau drumul.ma retrag cu frica ca poate cainele lup sa ma muste crezand ca sunt cel pechinez.cam asta e.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa nu iti mai fie frica cand te apropi de el si cand te apropi de el si te ia cu gura de mana el nu te musca vrea sa se joace

| Gabrriela00 a răspuns:

Pai, poate mai are faze din astea cand o ia razna. El simte frica. Incearca sa ii dai de mancare fara sa te gandesti la frica de el, asta o singura data sa vedem cum reactioneaza, si daca nu mai merge, cand sare pe tine fugi sa vedem daca incearca sa te prijnda. Ca si al meu mai sare la mine sa ma muste dar cand fug, se opreste. Poate doar vrea sa se joace. Sa nu iti mai fie frica, eu am un aparat de caini cu o lumina si cu un sunet care il aud numai cainii. Ai 3 butoane. Apesi pe primul si se aprinde lumina care ii deranjaza si se aude sunetul ala care il aud numai ei si ii deranjaza si ei fug. Poti sa iti cumperi dar nu stiu de unde. Cauta pe net. Funda? Plz, nu am nicio funda.