| BiiBiis a întrebat:

Am un bichon frise care are 8 luni, ea mananca numai royal canin mini junior. Intrebare mea e: Ce altfel de mancare pentru caini corespunzatoare varstei si rasei ei as mai putea sa-i dau? Am observat ca s-a cam plictisit de aceasta mancare. Pot sa ii dau si mancare de a noastra? De exemplu orez, morcovi? Ce altceva as mai putea sa-i dau?

7 răspunsuri:
| MisSToXiC a răspuns:

Pai eu la bichonita mea(bichon maltese) ii dadeam pedgree(hrana umeda) ii dadeam royal (hrana uscata), ii da-deam fructe(mere, banana, chiar si morcov i-am dat), oase pentru caini, carne, etc... daca vrei sa stii mai multe ia id meu:denisa_sympy

| just for me a răspuns:

Pai eu cainelui meu i mai dau orez fiert cu morcovi cu ceapa si cu bucati de ficat sau de carne, niciodata cu oase, pentru ca pana la cel putin un an nu tb sa manance oase deoarece ii pot fisura matele.doctora a zis ca orezul este o mancare f buna pentru caini. ii mai dau si pedgree, ii iau oase din acelea tari, biscuiti de fapt, pentru dinti, ii mai dau un morocovior, cubulte de zahar ca rasplata. exista 4 alimente pricipale pe care sa nu le dai unui caini: varza, pentru ca nu o digera, fasolea pentru ca ii deranjeaza la burtika, cartofii pentru ca ii constipa si bomboanele gumate sau drajeurile pentru ca li se lipesc de dinti si de cerul gurii si ii apuka sughitul. incearca sa ii dai ceva orezel cum ti-am zis eu. dau inmoaiei in ciorbia paine(asta nu inseamna sa ii faci ciorba speical), eventual daca iti ramane tie, sau ii pui si ei putin din oala.nu uita ca tb sa ii iei pentru dinti si pentru calciu diferite alimente. app, incearca sa ii dai si conserve de la Chupy sau de la Royal pentru juniori, hrana umeda.

| irinuca a răspuns:

AleX: să nu cumva să-i dai ceapă sau usturoi câinelui! Sunt toxice pentru căţei!
Poţi să-i dai Belcando, ProFormance, Acana, Orijen. Sunt doar câteva mărci foarte bune de hrană pentru câini.
E mai bine să-i dai hrană uscată întrucât conţine mai mulţi nutrienţi necesari câinilor. Dacă vrei să-i prepari gustări, ai grijă să nu bagi deloc usturoi şi ceapă în hrană. Poţi băga morcovi, pătrunjel (rădăcină şi frunze), ţelină, ba chiar şi alte legume. Însă niciodată soia!
E mai bine să nu-l înveţi cu hrana pentru oameni, în caz contrar se va învăţa să cerşească. Iar hrana noastră îi poate cauza diverse alergii ale pielii şi alte probleme de sănătate. Poate are doar o perioadă când nu are poftă de mâncare, nu te panica dacă vezi că azi nu mănâncă prea bine. Şi noi avem zile când mâncăm bine şi zile când n-avem deloc poftă de mâncare.

| just for me a răspuns:

Eu ii dau ceapa putina si nu are nimicchatterbox, i-am scris medicului toate ingredientele care le-am folosit si a zis ca pot sa ii dau asa toata viata.intradevar,usturoi nu au voie.si nu are nimic daca il inveti cu hrana pentru oameni, multi oameni nu au bani sa ii ia cainelui mereu mancare si le prepara ei. odata ce il inveti sa nu se urce pe masa sau sa cerseasa cand te vede mancand e totul ok. oricum daca ii place cum miroase mancarea noastra, va vrea mereu, poti tu sa i dai si biscuiti pentru caini fabricati pe luna laughing

| JustBelive a răspuns:

Intereseaza-te la pet-shopuri! iti mai zic si maine cand vine mama sa-mi spunalaughingsi eu am o catelusa "fitoasa"sa zic asa, nu mananca deloc boabe de catei, decat cand ii e foame de moarelaughing

| Giovanna a răspuns:

Al meu s-a plictisit de toate sad atatea mofturi face, nu mai stiu ce sa-i dau, royal canin (cum zici tu) nu-i mai place, belcando nici nu vrea sa-l vada, pedigree e ordinar (din pacate unii nu stiu), josera nu-i place, acum ma chinui cu acana, la magazin parea sa-i placa, acum nu-i mai place...nu stiu nici eu ce sa mai fac...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Îi poţi da si pilaf si branya fagaras amestecata cu morcov ras sau îi mai poţi da si painica imuiata in ciorba