Parerile sunt impartite. Si eu am bichon maltez (5luni) si i-am facut bai de cate ori a fost nevoie. Adica i-am facut o baie si inainte de ultimul vaccin si nu a avut nimic.
Am vb cu veterinarul unde o duc eu pe Fiona si mi-a zis sa nu-i fac baie mai des de 2 saptamana, dar daca au trecut 2 saptamana si nu are nevoie de baie nu e obligatoriu sa-l speli.
Tot ce e important e sa folosesti sampon special de catei, sa-l usuci cu un feon sau aeroterma (in 10 min e gata) si sa-l feresti de curent in ziua respectiva. Ai mare grija sa nu-i bagi apa in urechi si nu-l lasa ud, sa se usuce de la sine pentru ca are multa blana si se usuca greu singur si risti sa raceasca. Aaa, si nu-l lasa sa doarma pe gresie.
In nici un caz. Este inca foarte sensibil, fragil. Lasa-l sa creasca putin. Iar daca tii neaparat, poti sa-i faci baita doar cu apa calduta, fara sampon sau alte produse de genul, doar ca sa nu-i fie asa de cald vara si CAT MAI RAR.
Bafta!
Prima baie se face dupa vaccinul de 3 luni!
In nici un caz la o saptamana. La aproximativ o luna il speli tot.
In rest pe labute si pe unde se mai murdareste.
Cum sa fie mai oameni prea mic?
Nici nu stiti ce vorbiti. Nu mai raspundeti daca nu va pricepeti!
Dupa al treilea vaccin din serie i se POATE face baie. Mai exact incepand cu 3 luni!
Si nu se spala nici saptamanal, nici o data la 3 luni! Se poate spala lunar!
Si eu am bichon. I-am facut baie inca din prima zi, nu stiu daca e bine, dar nu a patit nimic. Eu ii fac baie cam la 2 saptamani, poate si mai mult, de cate ori e nevoie. Daca se murdareste tare, ii fac, nu conteza cand i-am facut ultima oare baie. Insa oricum nu ii face baie prea des, cel putin nu mai des de doua saptamani, decat daca e murdar rau sau miroase. Sa ti traiasca bichonelul:X
Nu! E micut inca pentru bai repetate + ca nu cred ca e nevoie sa-i faci baita in fiecare saptamana
Pai
daca este vaccinat poti sa ii faci baie cam o data la 2 saptamani
dar daca nu este vaccinat nu cred ca ai voie
Cel mult o data la 2 saptamani in sezonul cald iar in cel rece la 4-6 saptamani
ToxicLollipopx întreabă: