Lipsa menstrei?! La caine?!?! Da' ce e femeie?
Draga andreeaw, daca esti paralela cu intrebarea, treci peste si ramai asa cum esti. Sau am pierdut eu mometul in care catelele isi schimba tampoanele luna de luna?
Din cate stiu eu, catelele au estru de 2 ori pe an. Asa ca persoana care a intrebat nu poate astepta ink 6 luni pana intra cateaua in calduri ca deja puii ar fi maricei si chiar dati spre adoptie pana atunci.
Uite aici:
La cateva zile de la imperechere, semnele caldurilor dispar si animalul revine la viata normala. Pana in a 5-a saptamana de gestatie, cand incep sa se lateasca soldurile, nu sunt semne vizibile ca femela este gestanta. Fetusii nu pot fi observati in uter inainte de patru saptamani. Dupa circa sapte saptamani de la monta se observa marirea mamelelor datorita laptelui. Fatarea este posibil sa se produca ina 58-a zi, iar daca s-a ajuns in ziua 65 si nu a avut loc, trebuie chemat medicul veterinar.
Incepand cu a 5-a saptamana de gestatie, trebuie evitate miscarile bruste, sariturile, alergarile rapide. Din saptamana a 7-a nu este indicat ca femela sa mai fie lasata sa se joace cu alti caini, indiferent de sexul acestora.
O femela gestanta trebuie tratata cu atentie, dar nu rasfatata excesiv. Trebuie hranita cu carne de 2 - 3 ori pe zi. In alimentatie se pot introduce paine integrala, ficat si inima de vita, lapte proaspat.
Sarcina la mamifere se manifesta ca si la oameni, diferit de la caz la caz. du-o la veterinar sa vezi daca e gestanta. lipsa menstrei iti poate spune ca e gestanta.
anonim_4396 întreabă:
denisa20 întreabă: