Sal ricardo, in primul ran nu-l mai tine legat leagal numai atunci cand face vreo prostie sau se comporta agresiv. dar daca vrei sa il faci sa aduca batul trebuie sa iy pregatesti o recompensa, de exemplu cateva bucatele de mancare pentru catei, il pui sa faca lucruri obisnuite, si de fiecare data iy dai o recompensa, ca el"catelul" sa vada ca il recompensezi pentru fiecare llucru facut bine merge si cu oase nu numai cu mancare de catei
pe urma incet incet iy dai batul in gura, dupa care recompensa si incet incet iy arunci si batul
dupa ce se duce sa il ia, dai iar recompensa, pentru ca face asta din instinct daca vede ca primeste ceva in schimb iti face mai multe trucuri Bafta la dresaj
Sper ca te ajuta asta:
Majoritatea cainilor adora sa isi asculte stapanii si sunt mandrii de cunostintele si lucrurile pe care le pot face. Cainii care nu sunt dresati, nu sunt atat de fericiti pe cat sunt cei care au invatat lucruri noi si nici nu sunt atat de plini de viata. Multi caini primesc un sentiment de securitate din faptul ca sunt ascultatori si disciplinati, mai ales cainii inteligenti.
Suntem siguri ca v-ati pus deja intrebarea : Dresajul - Un lucru bun pentru cainele dumneavoastra?
Orice stapan poate observa ca un caine care este dresat si executa comenzile care ii sunt date, este mai satisfacut mai ales daca primeste si o recompensa (de obicei ceva de mancare); in schimb un caine care este pe moment multumit ca a facut ceva si nu s-a supus ordinelor stapanului se va simti vinovat (isi va cobora urechile, va sta cu coada intre picioare, va evita contactul cu ochii stapanului) chiar daca nu a fost pedepsit.
Talentul de dresor al stapanului poate varia asa cum variaza si abilitatea unui caine cand vine vorba de indeplinit comenzi. Unele persoane au abilitati innascute pentru dresajul animalelor si obtin rezultate remarcabile depunand un efort minim. Dar chiar si cei care sunt experti in dresajul cainilor pot avea rezultate diferite in functie de specie. Unele metode de dresaj pot fi foarte eficiente cu o rasa de caini pe cand cu o alta rasa pot ramane fara nici un rezultat.
Pentru realizarea unui dresaj este nevoie de posesia unui anumit tip de personalitate. Toti dresorii priceputi sunt autoritari, rabdatori si poseda un puternic autocontrol; totusi dresorii excelenti poseda in plus o componenta "x", calitate care este probabil un amestec de dragoste si respect.
Tehnicile folosite in dresajul cainilor au fost atat de bine sistematizate in ultimul timp incat, chiar si persoanele care nu au prea multa experienta pot obtine rezultate satisfacatoare cu putin efort si daca sunt hotarate, rabdatore si intelegatoare. Majoritatea cainilor sunt mult mai inteligenti decat credem noi. Pot si doresc sa invete lucruri noi, insa trebuie sa le acordam timpul si rabdarea noastra.
Suntem de parere ca toti cainii trebuie sa primeasca un dresaj de baza, nu doar in momentul in care devin neascultatori. Mediul in care traiesc ii poate face neascultatori, dar este datoria noastra ca "parinti "sa ii invatam cum sa se "poarte".
Un dresaj special nu este necesar decat daca aveti un caine foarte neascultator sau unul care este facut sa fie o "vedeta"( sunt rase de caini care sunt creati pentru a face show). La acest nivel dresajul este mult mai dificil deoarece necesita mai mult timp si mai multa munca, de obicei necesita aptitudini mai speciale din partea cainelui si indemanare si rabdare din partea dresorului. Dresajul unor astfel de caini, facuti pentru scena, televiziune, trebuie sa inceapa de cand sunt doar catelusi si continua pe tot parcursul vietii.
Dresarea cainelui reprezinta bazele comunicarii dintre dumneavoastra si caine si bazele comportamentului acestuia. Faptul ca nu dispuneti de experienta si de echipamente specializate, va fi compensat de dorinta cainelui de a va face pe plac. Cea mai mare motivatie pentru un caine este sa ii faca pe plac persoanei cu care traieste si pe care o iubeste.
Vârsta la care se pot dresa câinii nu este o problemă, cel mai important fiind ca lecţiile de dresaj să fie aplicate corect şi menţinute pe tot parcursul vieţii câinelui.
Sfaturi utile pentru dresajul câinilor
Iată câteva sfaturi utile în acest sens:
1. Plimbarea zilnică necesară este de cel puţin două ore şi trebuie împărţită în două etape: dimineaţa şi seara.
2. Înainte de a pune botniţa câinelui lăsaţi-o să o miroasă.
3. Înainte de periaj arătaţi peria câinelui şi lăsa-ţi-l să o miroasă.
4. Câinele se ia în lesă pe partea stângă, deplasarea făcându-se în linie dreaptă.
5. Trebuie să învăţaţi câinele să refuze hrana de la străini, astfel riscaţi să fie otrăvit. Otrăvirea poate fi accidentală – pe stradă sau intenţionată, de către persoane răuvoitoare.
6. Pentru a menţine tonusul muscular al câinelui se poate încerca deplasarea rapidă a acestuia pe lângă bicicleta stăpânului.
7. Câinele se recompensează întotdeauna dacă a făcut un exerciţiu corect.
Heiiiii cel mai bun lucru este sa te duci la un dresor adevarat de caini el te poate ajuta cel mai bine