| RoseAndBiia a întrebat:

Am un caine de rasa shih tzu de aproape 3 luni. Azi toata ziua a fost voios iar acum e foarte molesit. Se vede ca nu ii e doar somn, scoate sunete ciudate si sta jos. Problema e ca azi l-am lasat sa se joace cu unul din cainii mei care e batran 15-16 ani iar acel caine tuseste rau. nu stiu daca din cauza batranetii sau daca bolnav. Maine dimineata daca nu isi revine ma duc la medic dar vreau sa stiu daca e normal ca un shih tzu sa doarma asa mult.e pui, e normal ca un pui sa doarma asa mult? Si apropo, ce mancare mai pot sa ii dau in afara de mancare de caini?

Răspuns Câştigător
| RedNose a răspuns:

E normal sa doarma, dar acum depinde, cel mai bine e sa mergi la vet pentru orice eventualitate.
Hrana e bine sa-i dai doar boabe pana pe la 8-9luni,cat se dezvolta si apoi poti sa-i dai orez cu legume si carne(pui,nu exces,vita,curcan,peste,cal) sau organe de vita sau supa cu carne/organe si legume. Daca o sa cauti,o sa gasesti ce legume sunt bune si ce carnuri pentru caini. Hrana uscata sper ca nu-i dai pedigree,darling sau ce mai gasesti prin supermarket(carrefour,kaufland,cora etc),cea mai buna este hrana superpremium: royal canin,acana,pro plan,hill's sau daca nu-ti permiti hrana premium: BOSCH,dog chow,biomill,astea le gasesti doar in petshop-uri, pedigree-ul este printre cele mai proaste boabe pentru caini. O hrana buna cainele va primi tot ce are nevoie, vitamine, minerale, pe cand mancarea gatita nu contine tot ce are nevoie cainele sau poate sa contina ceva in exces si nu e bine nici asa.
Sa-ti traiasca!

3 răspunsuri:
| Roxxxxi a răspuns:

Buna.Si eu am shih tzu.E normal sa doarma mult.Si a meu e la fel pana il duc afara.Scoate sunete ciudate datorita nasului care ii e cam turtit.Dar sa mergi cu el la veterinar sa te asiguri ca nu are nimic.
Mancare eu ii dau si paine inmuiata in ciorba. Orice dar sa nu fie uns sau oase.

| Raulinio a răspuns:

Foarte posibil sa fie in calduri sau sa-l fi muscat o capusa, daca l-a muscat o capusa ar trebui sa urineze rosu dar fugi urgent cu el la veterinar si vezi ce i-ti spune, el este de specialitate.

| RedNose a răspuns (pentru Raulinio):

In calduri la 3 luni?rolling on the floor