| YumiSukinanda a întrebat:

Am un caine si e pikinez, are 5 ani. Ma enerveaza ca incerc, fac tot posibilul sa il dresez si nu merge deloc. Dupa ce face ceva bine ii dau mancare, il mangai, ca sa se invete, dar nu pot. Stie doar sa se urge pe banca cand ii zic: "sus", si sa dea labuta cand i-o cer, voiam sa il fac sa mearga dupa minge, dar daca fuge dupa ea nu o mai aduce inapoi, si voiam sa il fac sa se rostogoleasca, mai intai i-am aratat eu cum rolling on the floor, dar tot nu. Ce sa mai fac? Si un ultima vreme fuge de acasa. Acum ploua si a plecat de acasa happy, chiar azi in dimineata asta si nu a mai venit, si ieri a fost plecat toata ziua, va veni sper ca azi acasa, dar ce sa fac sa nu mai plece? nu il batem, nu il chinuim deloc, chiar il invelesc cu o patura ca sa nu ii fie frig afara si sta pe o perna si are mancare la greu. Ce sa fac? sad

5 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Este greu sa dresezi un caine care are 5 ani si probabil ca nu este nici castrat. Nu uita ca si dresajul este o meserie pe care nu oricine si oricum o poate invata.

| Doctorfishadi a răspuns:

Salut! Un caine asa matur nu mai poate fi dresat de tine happy, incearca sa cauti un dresor sau pe cineva care se pricepe.De obicei dresajul se face la 4-5 luni nu la 4-5 ani happy! Ca sa il dresezi iti trebuie o relatie speciala cu el, unde sa il tratezi ca prieten si ca egal, nu ca animal! Ca sa nu mai plece de acasa inchide-l intr-un tarc sau rezolva cumva. Daca este obisnuit sa plece de acasa nu se va lasa usor de acest obicei in alt mod! Daca el pleaca nu inseamna ca il bati sau ceva, inseamna ca are alti caini undeva, si ii place sa stea cu ei.Nu cred ca alta ar fi cauza acestei plecari! Multa bafta happy!

| DanielVălean a răspuns:

Sa dresezi un caine este foarte greu, mai ales ca nu oricine are rabdarea si indemanarea sa practice aceasta meserie. Daca vrei sa il dresezi, da-l la un centru de dresaj de caini si ti-l rezolva.

| DenissaRoxana a răspuns:

Buna. La varsta asta este deja mare ca sa il dresezi. Plus ca aceasta rasa este foarte incapatanata..si eu am o femela pechinez si nu ma prea asculta (stie comenzile: sez, culcat, stai, da labuta, sus si sa mearga in lesa).
Pleaca de acasa deoarece nu este castrat si isi cauta o femela, ai grija... poate nu se mai intoarce...
Eu iti recomand sa il castrezi si sa il tii in casa, rasa asta este foarte sensibila.

| greenie a răspuns:

La 5 ani nu stiu cat vei mai putea sa-l dresezi, dresaju sa face cand e mic