| catalinmodan a întrebat:

Am un catel cand sa nacut l-am luat la mine acasa de la bunici si i-am dat cu praf de puricii si am cumparat pentru deparazitare interna un lichid de la veterinar si i-am pus in apa si mancare ia trecut viermisori de la lapte de la mama catelusuli si acum are 5 luni si ma intreba daca are ceva daca nu i-am facut vacinurile este de rasa raspuns repede? dau fundita.

Răspuns Câştigător
| DoarOana a răspuns:

Buna catalinmodan,
Cred ca te referi la vaccinurile obisnuite care atunci cand musca pe cineva acea persoana sa nu se infecteze cu microbi? La acele vaccinuri te referi?
Ar trebui sa te duci in curand cu ea la veterinar sa ii faca vaccinurile pentru ca, depinde de rasa, de ce vaccinuri are nevoie, daca are nevoie.
Sa iti spun ceva: Nu stiu de ce talie e cainele tau. Daca este mare, sa nu lasi nicio data veterinarul sa ii dea injectie romaneasca (ma refer la cele care sunt pentru microbi in cazul in care musca pe cineva). Nu va pati nimic de la ea, dar de cele mai multe ori, fara a intreba stapanul veterinarul foloseste injectie romaneasca. Poate o sa razi dar acele asa zise substante nu contin cantitatea necesara de substanta si atunci e ca si cum nici nu l-ai fi facut pentru ca nu are niciun efect asupra unui caine de talie mare. Concentratiile folosite de romani sunt foarte slabe asa cum sunt cam toate lucrurile facute de ei. Am vrut doar sa te avertizezi si sa iti sugerez sa optezi pentru injectiile straine (vor fi putin mai scumpe dar macar stii ca nu l-ai dus la veterinar in zadar).
Pa, pa

6 răspunsuri:
| Robert a răspuns:

Se recomanda sa se faca vaccinurile. Daca nu are nu este nici-o problema nu va muri.

| GenetiX a răspuns:

Poti face primul vaccin pana la varsta de 7 luni. Dar avand in vedere ca acele vaccinuri sunt foarte sensibile si se transporta in termos la frig, ai nevoie deja sa te grabesti sa-i faci comanda la veterinar.

| OmNom a răspuns:

Pai am si eu catel de rasa care il tin in casa nu e chiar grav daca ni i-ai facut vaccinul dar daca cumva musca pe cineva rana i se va infecta la acea persoana si e mai bine sa ai pe certificatul animalului trecute vacinurile sa motivezi ca nu are nici un microb sau altceva de asta trebuie sa faci vaccin!

| RockaruL a răspuns:

De obicei este recomandat sa li se faca toate vaccinurile adica cele 3...

| dan_1805 a răspuns:

Ar fi fost bine sa i le faci.dar pana la urma e caine nu o sa pateasca nimic dar ar fi bine sa i le faci pentru sanatatea ta pentru. ca cum am mai zis e caine deci are si microbi sper ca te-am ajutat.

| mateyiyo a răspuns:

Cred ca i-au trecut dar incearca sa ii faci si un vaccin si eu am unu de rasa din asia si i-am facut cand era mic o groaza de vaccinuri si i-au trecut repede