| Felys a întrebat:

Am un catel care a paralizat de picioarele din spate si desi i-am facut diverse tratamente specifice acestei afectiuni inca nu da semne sa isi revina dupa 3 saptamani. Intrebarea este daca ati intalnit situatii de caini cu pareze si daca si-au mai revenit vreodata si in cat timp.Multumesc

11 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Paraliza membrelor din spate este cauzata de o afectiune fizica agresiva la sira spinarii (coloana vertebrala).
Uite-te atent la degetele picioarelor din spate, daca se misca (chiar si un pic), respectiv daca reactioneaza daca le atingi (cu degetul sau cu un obiect).
Daca picioarele semisca, reactiuneaza (chiar si un pic) la stimulari, atunci sunt sanse de revenire, in timp.
Daca nu da nici un semn de reactie /miscare, atunci paraliza (mai mult ca sigur) este definitiva si ireversibila. In acest caz, de obicei, se aministreaza o injectie letala, pentru curmarea suferintelor.
E constatarea si decizia voastra.

| Felys explică (pentru Bula):

Degetele nu reactioneaza deloc, in schimb a inceput sa miste coada care nu o misca deloc si pulpa piciorului o ridica putin cand o pun in pozitie sa urineze, in schimb falangele deloc, cum o pun eu in picioare daca are degetele intoarse asa raman, nu le aseaza sub nici o forma. Cand o pun in pozitie in picioare daca ii asez bine picioarele ramane cateva secunde drept iar daca o sustin din lateral sta chiar si mai mult dar cum iau mana de pe ea cum cade.Sun constienta ca nu poate trai in felul asta pana la batranete, este un animal trist pentru ca mai am una si o aude cum latra, cum alearga si ea nu poate si evident ca se intristeaza.Nu e pasare sa o tin in colivie toata viata. Daca doctorul ei nu vrea sa o eutanasieze voi gasi pe altul care o va face atunci cand va fi clar ca nu mai are nici o sansa dar momentan inca mai sper, au trecut de abia 3 saptamani de la paralizie.

| Bula a răspuns (pentru Felys):

Daca a inceput sa se miste, atunci e semn de revenire.
Am vazut caine lovit de masina, paralizat asemanator, iar peste un an deja umbla pe 4 picioare.
Trebuie ajutat, dar cu maregrija!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce vârstă are?

| Felys explică (pentru sadrian46):

5 ani, si i se trage de la sarit in pat, jos, in urma radiografiilor a reiesit ca are discurile tasate.Ar fi fost bun un Rmn dar in orasul meu nu exista pentru caini si nici nu imi permit o operatie pe coloana in caz ca este herniat un disc.I-am facut lasero-terapie si tratament injectabil cu alflutop, milgama si cerebrolysine timp de 10 zile.Incerc eu pe cat posibil sa ii misc picioarele, din pacate are si incontinenta urinara.Mi s-a spus ca daca in 2 luni nu incepe sa isi miste picioarele nici nu o va mai face vreodata.Este o situatie destul de neplacuta chiar si pentru ea ca dintr-un caine plin de viata a ajuns sa stea intr-o cutie pentru ca mi s-a zis sa ii restrictionez miscarile. Picioarele din fata sunt perfect functionale, acum i-a revenit si pofta de mancare pentru ca ii dau un complex de vitamine numite Ventri disc

| sadrian46 a răspuns (pentru Felys):

5 ani la câine înseamnă 60 la om. Un câine handicapat fizic este un câine chinuit. Din iubire pentru el, dorești să îi prelungești viața.

| Felys explică (pentru sadrian46):

Este caine de talie mica, are 5 kg si cei ca ea au media de varsta chiar si 15 ani deci nu e asa batrana.Intradevar o iubesc dar am luat in calcul si eutanasia in caz ca nu isi mai revine nicidata si am spus asta medicului veterinar dar el a zis ca atata timp cat mananca si isi face nevoile nu ii va face injectia letala.Culmea e ca in afara de picioarele care nu le misca, in rest pare plina de viata asa ca inca mai sper sa isi revina.Nu am pretentia sa fie ca inainte cand efectiv zbura la viteza avea dar macar sa mearga si in special sa nu mai isi faca nevoile continu ca asta e nasol tare in special ca sta in casa

| AdiMihai25 a răspuns (pentru sadrian46):

Serios?
Și la 15 ani umani cât are 180 ani?
Echivalenta dintre câine și om la 5 ani este 36.

| sadrian46 a răspuns (pentru AdiMihai25):

Echivalenta dintre câine și om la 5 ani este 36.
Serios? De unde ai scos asta?

| HaackRoxana a răspuns:

Buna ziua,

suntem in aceeasi situatie.....dezavantajul la noi este ca, din cauza greutatii (avea 71 de kg cand am mers la radiografii) nu ii putem face terapie specializata...
Catelul dumneavoastra si -a revenit?

Multumesc

| Felys explică (pentru HaackRoxana):

Din pacate nu si-a mai revenit.La doua luni de cand paralizase am stabilit cu veterinarul nostru ca nu mai sunt sanse sa mai mearga vreodata si am adormit-o.A fost extrem de traumatizant pentru noi dar nu am avut alternativa.Era rau si pentru ea ca nu mai putea face nimic din ceea ce era invatata. Singura alinare a fost ca mai aveam una si aceea e bine si nici nu a suferit dupa cea bolnava in vreun fel, nu i-a pasat de disparitia ei