anonim_4396
Întrebare recomandată | anonim_4396 a întrebat:

Am un catelus de 3 luni ciobanesc german si de ieri a inceput sa i se inroseasca ochiul iar astazi e albastrui,am fost la veterinar i-a dat reteta si a spus ca e posibil sa aiba cataracta, sunt foarte suparata, e posibil sa orbeasca? ati trecut printr-o experienta asemanatoare? ce stiti despre asta? funda.

Răspuns Câştigător
| LiviuuuXD a răspuns:

Da,e posibil sa orbeasca. Nu, nu am trecut prin asa ceva dar am auzit ca trebuie sa ii pui un fel de picaturi si sa faci in asa fel incat sa nu isi puna labuta pe acolo sau altceva. Cum a spus Generalul,urmeaza tratamentul ca altfel o sa iti orbeasca catelusul, e foarte posibil sa aiba cataracta, am auzit ca cataracta este o boala a ochilor cainilor pisicilor etc. din cauza unor bacterii de la mizeria lor si de la (sper ca stii la ce ma refer) praf. Oricum s-ar putea infecta si sa nu mai ai ce ii face, dupa ce o sa vezi ca o sa i se umfle putin ochiul si daca prinde ceva galben prin zona aia inseamna ca orbeste sigur. Esti si suparata, probabil iti faci si griji dar daca vei avea grija de catel o sa se faca bine chiar daca sunt 53%100 sanse. Pot chiar si sa moara unele animale de la cataracta,adica e imposibil sa nu cada de pe ceva inalt sau sa nu le calce o masina,singurul meu sfat este sa cauti multe informatii pe internet despre cataracta la catei,dar daca e de ieri nu e nimic,insa s-ar putea agrava, si orice ai face nu ii acoperi ochiul, o sa ii tina cald si o sa ii intre sudoarea la ochi si saracul o sa il doara rau. Uite, aici intrebi veterinarul online, si uite si ce am gasit : http://www.vet-zone.ro/cataracta-chirurgie-oftalmologie/
si unde poti pune intrebari: http://www.vet-zone.ro/intrebari-veterinare/
sper ca te-am putut ajuta si pe tine si pe catelus, si insanatosire grabnica!

2 răspunsuri:
| Generalul a răspuns:

Da, dar cu o pisica. Avea o zgarietura pe retina, probabil in joaca cand era pui, iar la un moment dat ochiul ii arata foarte rau, nu cred ca mai vedea nimic cu el. A urmat tratamentul de la vet timp de o luna, timp in care a purtat si con de plastic, pentru a nu se atinge acolo. Pana la urma s-a vindecat si acum se joaca fericita cu restul, iar daca urmezi tratamentul si pentru catelul tau, sunt convins ca se va face si el bine.

| Flynn2001 a răspuns:

Daca are cataracta se face o operatie simpla. e posibil sa orbeasca daca nu iei masuri.