Un caine ti-l poti face prieten cel mai bine daca-l scarpini si-l mangaii pe CEAFA.
Sunt caini care ma recunosc si dupa ani de zile si vin la mine bucurosi, chiar daca le-am scarpinat doar odata cateva minute dupa ceafa.
Fa-l sa capete incredere in tine! Ai grija de el! Da-i mancare mai des din mana ta, mangaie-l, stai si langa mama lui sa te vada si fa cumva sa ai o conexiune cu el...totusi,daca nu intelege, incearca tu sa intelegi ca este prea mic pentru a se adapta si ca timpul va face minuni. Lui ii este si ii va fi frica de tot si de toate. are 4 saptamani. Acum o luna a venit pe lume! Nu stie ce este cu el! Frica e un sentiment de preventie, ca sa zic asa. Este bine ca se sperie si fuge, altfel ar accepta pe oricine langa el si la cata lume rea exista, ar risca sa moara. Daca tu esti bun, de vei apropia de el in timp si ii vei da increderea in sine de care are nevoie! succes!
Trebuie sa il faci sa aiba incredere in tine. Continua sa ii dai mancare din mana, dar nu il mai forta sa il mangai. Vorbeste cu el, alinta-l. Pana la urma o sa aiba incredere in tine
Încerca sa nu ii bruschezi, adica sa ii iei in brate fortat sau sa ii mângâi când ei nu vor, da le mâncare de la tine din mana ca sa simta ca tu le dai, si vorbeste cu ei, sa stii ca ii ajuta când vorbesti cu ei, si sa nu mai faci miscări bruste in fata lor, gen sa te ridici furioasa sau sa tipi la ceva, o sa se ivete el la un moment dat
Continua sa te jocu cu el. El e mic si este speriat trebuie doar sa ai rabdare si sa te joci cu el ca sa te cunoasca si sa se obisnuiasca cu tine.
Baftă!
Fundă?
Probabil ca a fost batut si de-aia ii e frica de om... incearca sa ii castigi increderea treptat cu ceva mancarica, sa il atragi, dupa poate se invata si vine si de buna voie.
Asa era si cu cstelusa mea cand am cumparat-o
Incearca sa vorbesti cu ea cu un ton normal, sa nu faci miscari sau zgomote bruste, ii dai de mancare din mana ta si ii arati din mana ta blidul cu apa sa vina la tine, si cel mai important e sa-l mangai foarte mult in special pe burtica. Asa catelusul va prinde incredere in tine si iti va oferi la randul lui afectiune. Trebuie doar rabdare