Impune-te! Arata-i ca nu-ti place ce face si ca nu esti jucaria lui. Si nu ma refer sa-l bati sau alte chinuri. Pur si simplu cand face asta, spune-i nu pe ton raspicat si intoarce-i spatele. Daca vei repeta mereu cu el, va invata. Dar nu trebuie sa razi cand ii zici nu sau sa-i arati ca iti place, ca altfel nu se va potoli. Problema intre voi e ca el este seful si face ce vrea. Inverseaza rolurile si arata-i ca tu esti seful si ca el trebuie sa te asculte, adica impune-te si arata-i mereu cand greseste prin nu raspicat si ignorare. Bafta!
Hm, e chiar ciudat. Dar cand te musca, te referi la adevaratul sens al cuvantului? sau ca te atinge asa putin cu coltii? Daca chiar te musca, o fi in calduri si cand cainii sunt in calduri innebunesc. Daca te atinge asa oleaca cu coltii se joaca doar. Si cainele de la bunica mea imi face asa. Ma atinge oleaca cu coltii, sare pe mine, ma linge . Asta e. Al meu de la bunica are 5 ani seamana. Cand cainii sunt mari, probabil ca acum se maturizeaza intr-un fel dar mai are si chef de joaca. Adica, se maturizeaza in felul ca incepe sa "muste" si inca mai are cheful de joaca de catelus, linge stapanul, sare pe el... Cand era mic presupun ca la fel facea nu? Sper ca te-am putut ajuta. Fundita?