| Dinamicx a întrebat:

Am un ciobanesc german foarte temperamental! Nu stiu ce sa fac nu asculta, trage cand il plimb, de exemplu azi era sa omoare o potaie de pe strada...De multe ori rupe lantul, sare gardul si merge pe strada.Nu stiu ce sa-i fac, nu se lasa usor!

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Simplu. nu a fost educat si socializat cand era pui si acum cand este adult TU nu te-ai impus ca masculul alfa. cainii, precum lupii, merg pe un sistem ierarhic guvernat de respect si frica fata de masculul alfa. care in cazul tau ESTE CAINELE. cand iei un caine de genul unui ciobanesc ai obligatia de mic sa il inveti unele lucruri. obisnuirea cu alte persoane si alte animale se face de la 3 luni la 9 luni. perioada in care TU trebuie sa te implici in viata cainelui ca mascul alfa. adica EL asculta de TINE nu vice-versa. cainele te-a vazut inferior lui si normal, fiind 1 caine mare, si-a luat rolul dominant. de cand este mic trebuie sa te impui ca el este sub tine, si nu invers. trebuie sa inteleaga ca TU ii oferi hrana, confort si ca sub conducerea ta el este fericit.

ok, ai dat rateu in tineretea cainelui (nu ai zis ce varsta are, il iau ca adult 2 ani minim). inca nu este totul pierdut, dar daca esti prea tanar (pana cam in 18-20 de ani te vede cainele ca si copil) o sa ai probleme in a-l educa. trebuie sa fii FERM, CALM, CONSECVENT, RABDATOR si AMBITIOS. si cel mai important IMPUNATOR. daca dai in el o sa ai probleme. el este alfa, tu nu. daca dai intr-un alfa, vrei bataie. vezi ca pe youtube este gagiul ala "the dog whisperer". uita-te la cateva episoade cu el, te va ajuta in a-ti lua o statura de mascul alfa. tot pe youtube este dresorul gabi cocu (parca asa il cheama) cu lectii de dresaj. invata, repeta, repeta si iar repeta. memoria cainelui merge pe consecventa. daca il inveti sa sada, nu va sedea decat daca memoreaza cum suna comanda si vocea ta. de ex cainele meu sade cand ii zic eu, dar oricine din familie care ii da ordine nu le asculta. stie cum suna cuvantul, dar vocea care i-o zice nu este a stapanului. dominarea o vei face treptat. incepi prin a nu ii da de mancare cand nu asculta. ia 10-20 de minute pe zi dedicate lui cu mancarea preferata (ceva sa nu stea sa rontaie si mic sa ii ofere pofta de a repeta pentru a primi hrana). invata-l comenzile de baza: nu (nu-i voie), aici, sezi, asteapta. daca asculta va fi recompensat, altfel nu (vezi detalii pe video lui gabi cocu). cand mergi cu el pe strada si trage de lesa, schimbi directia instant. astfel se va obisnui ca el merge DUPA tine, nu invers. daca nu i-ai facut socializarea de mic problema cu oamenii sau cainii va persista. aici nu mai ai ce lucra cu el. cand rupe lantul si o ia la goana nu ai ce sa ii faci, cat timp nu esti de fata. decat sa pui un lant mai gros sau un teezer la zgarda. si sa stai cu ochii pe el, si cand rupe lantul sa ii dai curent (daca poti alaturi de comanda NU). daca faci asta de 10 ori nici ca mai o sa dea pe langa. incet cu incet va intelege ca tu esti stapanul ci nu el. cu recompense cand face bine va intelege si faptul ca tu il hranesti, si fara tine moare de foame. mentalitatea unui caine se poate schimba pe toata viata acestuia. trebuie doar video (sa stii cum) si consecventa. odata ce cainele intelege cuvintele si ce trebuie sa faca la auzul lor (la inceput faptul ca primeste mancare, pe urma fara mancare, pe urma va intelege doar din miscarile corpului tau).

ps. ca exemplu. eu am un caucazian de 8 luni. de la 3 luni am 5 minute de timp dedicat educatiei si socializarii. il scot printre alti caini, oameni, fac minutele de dresaj cu nu, aici, sezi si momentan merg. intelege faptul ca nu este el dominant. doar ca in curte omoara orice vede. la capitolul atac + teritoriu nu am ce sa ii fac. asta este natura lui. dar in lesa in afara curtii nu misca 1 dinte fata de nimeni. si am program sa trec cu el pe la 1 metru de oameni sa vad cum reactioneaza. si momentan este pe interesul lui, nu da semne de violenta

| Dinamicx explică (pentru JohnnyBi):

Multumesc mult, am sa incerc. Apropo cainele are 2 ani.

| JohnnyBi a răspuns (pentru Dinamicx):

Am nimerit-o din prima laughing. nu trebuia sa iti iei un caine apartinand unei rase dominatoare fara sa stii x, y, z despre dresaj, educatie si socializare. ai facut o greseala aici. dar urmarind pe youtube persoanele mentionate vei intelege ce ai gresit si cum poti repara happy.

4 răspunsuri:
| AdrianFita a răspuns:

E animal ce simte aia face.

| boss_5292 a răspuns:

Ai putea incerca sa il castrezi, asta sigur il va linisti.
Nu cumva ai vreo femela in calduri prin vecini? Poate de aia face asa...