| Raluca_Rallu_2001 a întrebat:

Am un labrador de 3 luni. Nu latra la absolut nici un om, ba chiar se ascunde sau se joaca cu ei. Mama vrea sa il dea pentru ca spune ca il hranim degeaba si ea nu latra.Cum o pot face mai agresiva? Roade tot si musca de picioare

5 răspunsuri:
| nedeea86 a răspuns:

Draga, pe viitor cand va mai luati un caine, interesati-va de caracteristicile fiecarei rase si luati unul dupa nevoile voastre. Un caine nu e un obiect, sa scapi de el daca nu iti satisface tie nevoile sau ale parintilor tai.
Daca te uiti pe net gasesti detalii despre temperamentul lor "Expresia lui vie si inteligenta tradeaza un temperament prietenos si binevoitor, atuul lui fiind temperamentul. Este un caine iubitor, fericit cand isi petrece timpul in compania oamenilor. Este aportor si va aduce inapoi lucrurile pe care le gaseste prin casa sau prin curte.
Iubeste si este rabdator cu copii, deci excelent caine de familie. Are un caracter stabil si nu este usor de speriat de intamplari neasteptate.
Ii place miscarea si compania oamenilor si se plictiseste daca este lasat singur. Are nevoie de atentie tot atat cat are de hrana si apa. Un Labrador adevarat si corect, ca si varul sau, Goldenul nu este niciodata agresiv si in mod nativ este foarte docil. Accepta si respecta ierarhia si este foarte usor de educat."

Daca va trebuia un caine agresiv atunci trebuia sa va luati rotweiller sau pitbull sau doberman sau alta rasa.

De ce v-ati luat un caine? Ca sa va pazeasca si cam atat? NU e suficient asta! Si in plus, un caine trebuie dresat. Nu poti sa ai niste pretentii de la el, fara sa te ocupi de el.
Daca va intereseaza de caine, ocupati-va de el cum trebuie. Daca nu, mai bine va lipsiti de orice caine. Si mai bine sa fie dat unei familii iubitoare, care stie sa aprecieze adevarata lui valoare. Nu pentru ca "mananca degeaba si nu latra".

Si in plus, are 3 luni. Ce vreti? E pui, normal ca il atrage mai mult joaca. Si al meu, cand era mic, numai intr-o joaca o tinea si fugea de oameni, nu latra. Acum latra de nu se mai opreste. Si e agresiv cu strainii.

Asa ca... fiecare caine are personalitatea lui.

Succes!

| Raluca_Rallu_2001 explică (pentru nedeea86):

Sa sti ca inainte sa il luam ne.am interesat de aceasta rasa. Si noi, mama, o iubim foarte mult. Si mama spunea asta pentru ca nu stia daca va latra, si oricum este destul de greu sa intretii acest caine. Nu suntem o familie iubitoare? Atunci de ce o hranim cu pedigree cu conserve, de ce o spalam in fiecare saptamana, o deparazitam, o ducem la veterinat, ne jucam ABSOLUT toata ziua cu ea, am incept tehnici de dresaj, ii cumparam jucarii si multe altele? Pentru ca doar am intrebat daca va latra sau de ce nu latra asta nu inseamna ca suntem nebuni si ca am luat-o pe degeaba. Si mama a spus asta pentru ca un caine care nu latra practic este o pisica si oricum spunea asta in gluma si asa am spus.o si eu. Dar in fine. Oricum multumesc de raspuns :3

| MiruMoon a răspuns:

Asta este o porcarie, este pui.Nici un caine de 3 luni nu se va da la oameni >.< si labradorii sunt blanzi. Daca vrei sa il faci sa muste si sa latre ( sa faci o javra dintr-un caine ok ) idk, inchide-l, da in el si chestii de genul asta.Nu aveti minte.

| Raluca_Rallu_2001 explică (pentru MiruMoon):

De ce nu avem minte? pentru ca vrem sa stim motivul pentru care nu latra? am vazut alti caini de varsta ei care latrau si de asta am vrut sa intreb. Dar se pare ca toti intelegeti gresit :\
Si nu vrem sa facem " o javra" din ea. Vrem doar sa se poata apara singura pentru ca era sa fie furata si noi chiar tinem la ea straight face

| XIsobelX a răspuns:

Am avut o vecină care avea un labrador.Era fată, dar era foarte rea.Ba chiar mi-a rupt odată pantalonii. Lătra mereu la oricine.De obicei labradorii sunt rai, mai ales când sunt mai mari.Pentru a o face mai rea, te poți juca cu o jucărie cu dansa.De exemplu să i-o dai în gură, apoi să tragi de dansa.Sigur o sa-si revină. Sincer, mie nu mi-au plăcut niciodată câinii agresivi.Îmi place doar să am grijă de ei. Părinții vor câinii doar pentru a păzi casele.