| IreneIsHere a întrebat:

Am un lup si o catelusa maidaneza, el are 3 ani iar ea 6...De la ce varsta se pot face castrarile, si de la ce varsta poate ramane insarcinata?

-funda, clar-

Răspuns Câştigător
| sufletzel a răspuns:

Catelusa poate ramane gestanta dupa varsta de 2 ani. Asa este ideal, ca sa aiba timp sa se dezvolte.
Castrarile se pot face si de la cateva luni. Ideal ar fi la femele sa fie castrate inainte de primele calduri, astfel se reduce foarte mult riscul de cancer, tumori mamare si piometru. Pe Animal Planet am vazut ca in SUA castreaza cateii de la 2 luni, inainte sa fie dati spre adoptie din adaposturi. Ei nu dau spre adoptie decat animale sterilizate (si de aceea nu au caini vagabonzi).
Tu poti sa-i sterilizezi pe ai tai fara griji. La mascul este mai usor. Nici nu va sti ce s-a intamplat. De femela trebuie sa ai un pic mai multa grija 2-3 zile. Eu mi-am castrat catelusa la un an si 2 luni. N-a zis nimic, n-a plans si a doua zi ar fi vrut sa alerge pe afara cu alti catei. Dar n-am lasat-o eu ca mi-era sa nu o loveasca ceilalti din greseala.
Dupa maxim o saptamana va fi ca noua si va alerga fara retineri. Fii curajoasa ca asa e cel mai bine pentru ei. In special femelele sunt expuse la mari riscuri daca nu sunt castrate.
Succes!

3 răspunsuri:
| X a răspuns:

Castrarile pot incepe in general de la un an jumate cam atunci incep caldurile lor... de 2 ori la 6 luni deci pot fi castrati cainii insarcina poate ramane tot cam atunci 6 luni 1 an...insa daca au 3 ani pot ramane

| ღAndrutzaღ a răspuns:

Pe femela poti sa o castrezi si poate sa fie si insarcinata funda plz

| ella_1035 a răspuns:

Castrarea se poate face cand catelusa incepe sa fie in calduri pe la 1 an iar ea poate ramane oricand insarcinata dupa ce sa dezvoltat complet