| daniela_1443 a întrebat:

Am un papagal care este foarte salbatic, cand pun mana pe el ciupeste.stiti cumva ce lar face sa fie mai domol?

Răspuns Câştigător
| nickname.a.plecat.de.pe.tpu a răspuns:

Mai intai trebuie sa aiba incredere in tine :D. Va observa ca nu-i faci niciun rau... da-i mancare din mana, dar nu-l forta sa manance, vorbeste cu el in fiecare zi si se va obisnui cu prezenta ta;)) dar trebuie sa ai rabdare si sa-i oferi multa afectiune :) Daca abia l-ai luat, trebuie sa-l lasi un pic sa se obisnuiasca cu casa, cu noua locuinta.si ar trebui sa nu faci miscari bruste pe langa colivie pentru a nu-l speria :) si trebuie sa-i vorbesti calm:D si in timp ce mananca incearca sa-l mangai usor pe piept... daca te-a lasat sa-i dai sa manance din mana si sa-l mangai, baga mana si vezi daca se urca. daca vrei puneti manusi in caz ca te ciupeste:)) .si ca sa vezi daca vine la mana ta trebuie sa ti-o pui la nivelul picioarelor lui, si in cealalta mana trebuie sa ti ceva bun, ce-i place si sa o ai un pic mai departe de corpul papagalului. Daca te va lasa sa-l mangai, da-i drumul afara din colivie (daca vrei asta), dar trebuie sa iei lucrurile care-l ranesc, pentru ca va zbura pe unde apuca:). si ca s-o aduci inapoi ademeneste-l cu mancare, si daca nu merge asa, inchide lumina si ia-l intr-un prosop si dupa il bagi in colivie...pentru ca in momentul in care nu e lumina ei nu vad nimic, se panicheaza si stau pe loc :D Si nu trebuie sa-l pedepsesti niciodata. Dar ca sa-l imblanzesti poate dura mult.de la zile la luni;)). si daca e pui trebuie sa nu-l extenuezi pentru ca oboseste usor :D uite aici un site care-ti spune cum trebuie sa te comporti in timp ce-l imblanzesti : http://www.latifa.ro/......pasarilor. Si sper ca ai inteles ceva din ce-am scris aici:))

10 răspunsuri:
| ΔH a răspuns:

Incearca ceea ce a facut tipul din bancul de mai jos.

"Un tip si-a cumparat un papagal vorbitor, si toooaaaata ziua injura.
Nu-i statea gura deloc.
L-a bagat in colivie, l-a inchis in dulap... nimic.
Il baga in congelator...
Intr-un minut nu se mai aude nimic.
Papagalul nu mai injura deloc.
Stapanul deschide usa de la congelator, si papagalul ii zice "Domnule, va rog sa ma scuzati pentru comportamentul meu indisciplinabil.
Promit ca nu se va mai repeta."
Omul uimit, mai sa cada jos scoate papagalul din congelator.
Apoi papagalul adauga.
"Dar... doar asa de curiozitate... gaina de-acolo cu ce-a gresit? straight face "

rolling on the floor)

| Crisu_8081 a răspuns:

Un biscuit?big grin

| soseta ucigasa a răspuns:

Smulge-i ciocul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa ma iei pe mine ca animal de companie ca nu ciupesc, eu pun manabatting eyelashes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Try to be calm with him... And maybe you will understand what you want from it. Alice.:*:*:*:**:

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daniela, daca vrei sa fie papagalul tau mai bland trebuie sa il alinti si sa ii vorbesti calm, vorbeste incet cu el si spune-i ca este frumos, etc iar daca este rau in continuare atunci incearca sa il mangai incet fara sa observe sau cand este mai obosit:seara iar asa va vedea ca nu ii faci niciun rau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da cand vrei sa il iei acoperai ochii si incearca sa te joci cu el, pupa- l si pune- i muzica tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu. lovestel

| icsulescu_9871 a răspuns:

Da-i alcool pe gat laughing. Asta il face domol, dar nu incerca sa nu-l bagi in coma.

| pufuletz_1191 a răspuns:

Asa a fost si papagalul meu la inceput daca ii iei o papagalita poate se mai domesticeste...