| Perverse a întrebat:

Am un pechinez de 7 saptamani si saptamana viitoare o sa il duc la vaccinat.Credeti ca este prea tarziu pentru vaccin?(nu a fost dus nici macar pentru o deparazitare interna)

Răspuns Câştigător
| Kriss96 a răspuns:

Schema de vaccinare se incepe la 6 saptamani. Nu ai intarziat asa mult. Am avut caini pe care i-am dus abia la 6 luni la vaccin. Nu i-am luat de mici.
Prima deparazitare se face la 4-5 saptamani. Este foarte important sa fie deparazitati cand sunt asa micuti. Intreaba medicul veterinar despre deparazitare. Iti va face o schema pe care va trebui sa o urmezi. Pana la 1 an ai ceva deparazitari de facut.

2 răspunsuri:
| LaLaura a răspuns:

Buna.
Prima data se face deparazitarea inerna, apoi vaccinurile, pentru vaccin nu este prea tarziu.
Vaccinarea se incepe de la 5-7 saptamani, deoarece dupa aceasta perioada anticorpi primiti de la mama incept sa dispara din organism.

| Purec a răspuns:

Intai o sa ii facă deparazitare interna si externa. Abia după aceea se vaccineaza, asta daca nu elimina paraziti, caz in care se repeta deparazitarea interna. Nu e niciodata prea tarziu pentru vaccin.