| perus30 a întrebat:

Am un peruș de un an care țipă încontinuu. Când era pui și l-am cumpărat de la un Pet Shop croncănea și țipa din secundă în secundă.Eu credeam că așa face că e mic dar și acum face la fel(ba chiar mai rău). Când îl scot pe balcon țipă de dimineața până seara(fără >oprire--uită câteodată să și mănânce)când îl las în casă croncăne de dimineața până seara.Noaptea țipă continuu... Ziua țipă continuu.Am mai avut peruși dar nu țipau așa rău. Mâncarea e în regulă(cea mai scumpă de pe piață verificată la zi),accesoriile perfecte, colivia curată, apa plată proaspătă și la temperatura camerei.Nu mai pot să dorm.Ori unde îl las în casă țipă și 'urlă' ca disperatu' de-mi face nopți albe.Vecinii vin la ușă. Țipă mereu foarte tare.Am fost cu el la veterinar și a zis că e foarte sănătos spunându-mi că nu știe de ce țipă așa rău(țipa până și la veterinar extrem de tare).M-am gândit să-l dau să-mi cumpăr altul.Voi ce spuneți. Până și acum țipă.Nu face nici măcar un minut pauză,

3 răspunsuri:
| AnonimKidd a răspuns:

Buna! Si eu am avut(si inca am) un perus pe nume Rocco.El tipa foarte tare dupa vrabiute.Vanzatoarea de la magazinul de vis-a-vis de bloc mi-a spus ca-l aude in fiecare zi.Acum 2 luni i-am cumparat o perusica pe nume Sisi.De atunci intr-adevar mai tipa, dar foarte foarte rar.

| Adryana1998 a răspuns:

Wow,ei bine am si eu aceiasi problema cu perusul meu. face urat rau dar nu prea am ce sa ii fac dar eu ti-as recomanda sa stai mai mult timp cu el, adica sa il 'domesticesti' intr-un fel, asta ar trebui sa il mai linisteasca sau incearca sa vorbesti cu el

| perus30 explică:

Când îl țin în casă(80%) din timp îl las într-o cameră liniștită, ba chiar și verific nivelul zgomotului cu un aparat special.Am grijă să nu se streseze sau bruscheze...Degeaba...Țipă și urlă continuu de-l aude și administratoru'