| Lilik a întrebat:

Am un perus, baiat. Il am de cateva zile si e cam salbatic, nu sta sa-l atingi, fricos tare nevoie mare. ii vorbesc, ii cant, il mai las si singurel cica sa nu-l stresez prea tare. nu mai stiu ce sa fac, ca sa fie mai vioi.sa-i iau o pereche? dar daca iau tot un baiat? ca nu am chef sa am crescatorie de papagali. cum ar fi mai bine?

Răspuns Câştigător
| nickolass25 a răspuns:

Salut. Perusul este, fara indoliala, cel mai comun papagal de companie originar din emisfera sudica, mai exact din Australia, fiind rapandit pe tot teritoriul acestui continent. Insa, este ce mai usor de intretinut dar are nevoie de multa afectiune din partea ta. Fiindca perusul e o pasare vioaie, trebuie sa aiba o cusca destul de mare, incapatoare. Nu stiu ce fel de cusca i-ai luat, dar daca e mica, iti sugerez sa o inlocuiesti cu una mai mare. Inca ceva, perusul are nevoie de 10-12 ore de somn, iar daca nu doarme suficient, devine agitat... Poate de asta perusul tau e asa de agitat, nu crezi? Daca vrei sa il ajuti sa doarma mai bine, acopera colivia in asa fel incat sa fie intuneric in ea si dimineata, deoarece chiar si cea mai mica raza de lumina il poate trezi. Asa ca, incearca sa ii oferi perusului tau un confort catusi de cat acceptabil pentru el, si vei vedea ca se va mai linisti. Multa bafta. Sa ne spui daca au avut loc schimbari in comportamentul lui, ok? happywinking Pupici kiss

4 răspunsuri:
| Lilik explică:

rolling on the floor da, chiar asa, si niste pisici ma gandeam sa-mi iau, sa-i bag in colivie sa vad cum se impaca, pff cum de n-am facut asta mai devreme. laughing it's a bird.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Perus, frate, perus, nu canis...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ah, vad ca a disparut primul raspuns...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu al meu se sperie si ciripeste