| Elena1234456 a întrebat:

Am un perus (la feminin) si tata i-a cumparat o cusca pentru clocit (din aceea speciala). Dar ea cloceste si apoi arunca ouale pe jos. As fi vrut sa faca niste puiuti si perusul-mascul o hraneste, ii canta, dar ea tot arunca ouale. Ma puteti ajuta cu un sfat, sa imi spuneti de ce se comporta asa sau cum sa cloceasca mai mult si sa nu mai arunce ouale? Cand ma uit pe gaura custii pentru clocit scoate un tipat strident si nu se ridica dupa oua. Astept sfaturile voastre cu mult interes si va multumesc pentru raspunsuri.

5 răspunsuri:
| Elena1234456 explică:

Alexdad16 dar "perusita" mea are 3 ani si a mai facut oua... tot asa le-a spart... nu stiu ce sa mai cred va rog mai astept raspunsuri!

| gabriela_7862 a răspuns:

Draga mea, nu te speria! e ceva obisnuit la pasari. se numeste "selectie naturala" (poate e putin exagerat), dar au obiceiul sa arunce ouale care nu sunt bune. nu cred ca le-a aruncat pe toate, pentru ca obisnuiesc sa le arunce DOAR pe cele rele. uitate mai atent sa vezi daca nu pastreaza vreunul.

| paperplane a răspuns:

Ai putea consulta un veterinar...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De unde le pot lua o cusca speciala pentru clocit?

| alexdad16 a răspuns:

De obicei la primele fecundari ouale nu sunt fertile si posibil asta sa fie cauza pentru care le arunca din cuib...