| UnAltAnonimCelebru a întrebat:

Am un perus, si tocmai ce i s-a terminat mancarea. Problema este ca eu stau la tara. Pot sa ii dau faina de porumb?

Răspuns Câştigător
5 răspunsuri:
| mudokins78 a răspuns:

Îl omori cu zile!
Stai cuminte. Du-te şi cumpăra mâncare pentru el, nu fi chitară!

| Andrey550 a răspuns:

Indicat este sa i dai mâncare speciala pentru perusi da poti sa i dai :varza.mar sau ori ce alta leguma sau fruct

| Bogdanstan17 a răspuns:

Am si eu 2 perusi si tot la tara locuiesc. Cand raman fara mancare pentru ei le dau seminte de floarea soarelui. Poti lua de la magazin dar fara sare

| UnAltAnonimCelebru explică (pentru Bogdanstan17):

Eu la magazin am seminte negre prajite si sarate sau prajite. Sa le cumpar prajite? Le dau intregi?

| AlexandraLeon a răspuns:

În captivitate, regimul alimentar trebuie să fie unul bazat tot pe semințe, în special de mei și ovăz, iar ca hrană verde sunt recomandate: foile de salată, lucerna, iarba proaspătă sau muguri. Sunt, de asemenea, indicate și legumele rase, între cele preferate de peruși fiind: morcovul, broccoli, spanacul și sfecla albă (nu de zahăr). Lipsa verdețurilor poate fi suplinită cu succes de semințele de mei, orz și ovăz. Și fructele sunt indicate, printre acestea fiind și merele, kiwi, mango, nectarine, portocale, piersici, pere, căpșuni, rodie, prune. Se știe că ciocolata și avocado sunt toxice pentru papagali. Insectele și vitaminele trebuie să completeze necesarul de elemente nutritive.